Nu har vi börjat med inköp online i hemtjänsten

Nu har vi börjat med inköp online i hemtjänsten

Södertälje kommun har efter beslut av Äldreomsorgsnämnden, ändrat arbetssätt inom hemtjänsten vid köp av matvaror. Förändringen innebär att hemtjänsten övergått från inköp av matvaror i butik till att beställa matvaror online.

Södertälje kommun har efter upphandling slutit ett avtal med leverantören Mathem, som har ett samarbete med Kronans apotek och Claes Ohlsson, vilket innebär att man får tillgång till ett bredare utbud än i en traditionell matvarubutik.

Beställningen av matvaror görs tillsammans med hemtjänstpersonal via en surfplatta som personalen har med sig. När man handlar matvaror online har man möjlighet att se utbudet, välja varor, ta del av extrapriser och kampanjpriser. I slutet av varje månad får man en faktura på de varor du beställt. Det finns också möjlighet att få autogiro.

De första digitala beställningarna av matvaror till hemtjänsttagare gjordes i slutet av maj och levererades den här veckan.

Karin Björkryd, Omsorgsdirektör, säger:

– Genom att beställa varor online bidrar det till en säkrare hantering av de äldres medel eftersom de inte behöver lämna ifrån sig pengar, kort eller koder.