Pristagarna på galan för Södertälje Företagardag 2024

Vinnare av utmärkelsen Årets Kringelställe är Vildvux, som drivs av Anders Eldö och Kristina Holmsen.

Den 16 april arrangerades årets upplaga av Södertäljegalan på restaurang Snäckviken, på Science Park. Under kvällen delades fem priser ut: Årets Cityföretag, Årets Företagare, Årets Unga Företagare och Årets Nyföretagare. Dessutom delades priset Årets Kringelställe ut, ett pris där kommunens medborgare har fått säga sitt, och vinnare är restaurang Vildvux. Stort grattis säger vi till alla vinnare.

Årets Kringelställe


Vinnare: Vildvux
Prisvärd: Södertälje kommun
Prisutdelare: Jonas Karlsson, Näringslivschef, Södertälje kommun
Motivering: Årets Kringelställe går till restaurang Vildvux. Här råder genuin matglädje när ekologiska och närodlade råvaror tillagas med kärlek. Med mat av hög kvalitet och en trevlig atmosfär är det ett lunchställe som många Södertäljebor är stolta över. Anders och Kristina med personal är kunniga och engagerade och ordnar aktiviteter som höstmarknad, julmarknad och yogapass. Vildvux är en pärla på landsbygden som erbjuder en gastronomisk upplevelse utöver det vanliga. 

Beskrivning: Södertälje kommun delar ut pris för att premiera en plats eller en entreprenör med en verksamhet som är uppskattad och lockar besökare, såväl södertäljebor som externa besökare, kort och gott ett ”Smultronställe” i Södertälje. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra platser och entreprenörer som bidrar till att göra Södertälje till en attraktiv kommun.

Årets Unga Företagare 

Vinnare: Stig Joel Karlsson, Järna Ved & Entreprenad AB  
Prisvärd: Företagarna Södertälje/Nykvarn 
Prisutdelare: Karin Lindvall, Ordförande Företagarna Södertälje-Nykvarn.
Motivering: Årets unga företagare har på kort tid utvecklat sitt företag inom flera branscher och har en god omsättning. Han lärde upp sig till smed och har sedan breddat sig inom entreprenad och ved. Genom effektivt arbete har hans verksamhet inom vedförsäljning blomstrat och han har många nöjda kunder som får varmt tack vare detta. Till årets unga företagare har utsetts Stig Joel Karlsson, Järna Ved & Entreprenad AB.
Beskrivning: Utmärkelsen delas ut till en ung företagare, 35 år eller yngre, som under det gångna året uppnått något extra med sitt företagande. 

Årets Cityföretag 

Vinnare: Ica Kringlan 
Prisvärd: Södertälje City 
Prisutdelare: Tomas Björck, ordförande Södertälje City, Aljoša Lagumdžija, VD Södertälje City
Motivering: Årets Cityföretag prisas för sin förmåga att erbjuda personlig och kompetent service som sätter individen i centrum. Med stort hjärta för kundens behov skapas långvariga och positiva relationer med stadskärnans besökare. 

Den positiva andan genomsyrar hela företaget – och lika mycket som man brinner för kunden brinner man också för hela staden och dess välmående. Engagemanget är stort i att skapa gemenskap och delta i aktiviteter som är öppna för alla. På så vis förmedlar man Södertäljeandan.
Beskrivning: Utmärkelsen ”Årets Cityföretag” ska uppmärksamma en verksamhet som arbetar aktivt för att stärka både sin egen och hela stadskärnans attraktionskraft, och som genom professionell service skapar nöjda och glada besökare med en positiv känsla för Södertälje.

 

Årets Nyföretagare 

Vinnare: Happy Dogs Daycare AB
Prisvärd: NyföretagarCentrum Södertälje Nykvarn Salem
Prisutdelare: Staffan Ternby, ordförande Nyföretagarcentrum, Lena Schulte, Verksamhetschef Nyföretagarcentrum, Pontus Kronemyr, Försäljningschef LT.
Motivering: HD Daycare AB har på kort tid utmärkt sig inom Södertäljes näringsliv, trots en utmanande start. Efter en betydande försening med att få nödvändiga tillstånd har de snabbt blivit en eftertraktad aktör inom hundomsorg. Företaget har även visat en exceptionell förmåga att anpassa sig och växa, genom att introducera nya tjänster som hundfrisering, vilket inte bara möter utan också överstiger kundförväntningarna. Denna flexibilitet och innovationskraft har möjliggjort för dem att expandera verksamheten inom en kort tidsram och det utan att kompromissa med kvalitet. 

Deras engagemang i samhället, genom samarbeten med lokala skolor och Arbetsförmedlingen, visar på ett djupt ansvarstagande. Framtidsplanerna att utvidga tjänster som hunddagis och valpkurser, tillsammans med att optimera butikserbjudandet, visar på en klar vision. HD Daycare AB är en förebild för både affärsetik och samhällsinsats, vilket gör dem till en självklar mottagare av titeln Årets Nyföretagare i Södertälje.
Beskrivning: Årets Nyföretagare delas ut till det företag (ej äldre än tre år) som tillsammans med NyföretagarCentrum genomarbetat sin affärsplan. Affärsidén skall vara utvecklingsbar och företaget ska vara en god förebild, visa uthållighet, engagemang och mod.  

Årets Företagare 

Vinnare: Timo och Jonas Hacksell, Skyab AB
Prisvärd: Företagarna Södertälje/Nykvarn
Prisutdelare: Karin Lindvall, Ordförande Företagarna Södertälje-Nykvarn
Motivering: Årets företagare äger och driver ett familjeföretag sedan starten 1988. Företaget har genomgått ett generationsskifte på ett föredömligt sätt och sönerna driver idag företaget med stor framgång. De har mycket framgångsrikt utvecklat sina tjänster och sortiment, allt för att stödja sina kunder. Företaget har fokus på både kunder och medarbetare och säkerställer hög nivå för hållbarhet, arbetsmiljö, kvalitet och miljö. De har även ett starkt engagemang i föreningslivet och det kommunala näringslivet. Företaget är en god förebild till ett framgångsrikt företagande och en värdig vinnare till årets företagare. Till årets företagare har utsetts Jonas Hacksell, Skyab!
Beskrivning: Delas ut till en företagare som under året utfört en prestation i sin kommun och genom sitt sätt att vara fungerar som en förebild för andra företagare. Duktiga företagare bidrar genom sina idéer och sitt arbete till att samhället utvecklas. 

 

Stort grattis säger vi till samtliga vinnare!  

 

Läs mer

Södertäljegalan är en del av Södertälje Företagardag som anordnas av näringslivsavdelningen Södertälje kommun i samarbete med Företagarna Södertälje/Nykvarn. Syftet är att skapa en mötesplats och inspirerande plattform där aktörer möts och tillsammans stärker Södertäljes företagsklimat, varumärke och attraktionskraft. Läs mer på webbplatsen sodertaljeforetagardag.nu