Välkommen till Valborgsfirande i Stadsparken

Bild på två män framför en valborgseld

Den 30 april är det dags för årets Valborgsfirande i Södertälje Stadspark. Vi önskar alla välkomna till en rolig dag och kväll med brasa och aktiviteter för besökare i alla åldrar.

Södertälje kommun arrangerar Valborgsfirandet i Stadsparken i centrala Södertälje tisdag den 30 april 2024 klockan 1220. Det är fri entré och öppet för alla. 

Valborg är en viktig tradition och det känns jättekul att kommunen håller i firandet. Vi vill att dagen ska ha fokus på Södertälje och vi kommer därför att få se flera härliga framträdanden på scen av både barn och vuxna från just Södertälje, säger Linda Färggren, gruppledare Näringslivsavdelningen, Södertälje kommun och projektledare för valborgsfirandet.   

Pubiken engageras med favoritlåtar

För barnen arrangeras ansiktsmålning och olika lekar och spel som jättebasket. Food trucks finns på plats under hela dagen och erbjuder möjligheten att köpa mat och dryck från olika kök och kulturer. På scenen blir det bland annat kreativ och klurig allsång med Joel Holm och Marina Nyström från Kultur 365, Södertälje kommun, där publiken är delaktig i gissningar och kan delta med sina favoritlåtar.   

Förvänta er körsång

Dessutom bjuds det på musikaliska framträdanden av Viktoria Hjulström och Erik Hansson, en imponerande körprestation av Rosenborgsskolans musikprofil årskurs 7–9, under ledning av Carina och Staffan Lindström samt vårtal av Kristoffer Oloffson från Södertäljepolisen. Kvällen avslutas med att majbrasan tänds klockan 18:45 vid Stadsparken/Borgmästarudden, samtidigt som kören sjunger in våren.  

–Vi ser fram emot en dag där vi hoppas få träffa många barn och vuxna som kommer hit för att umgås och ha kul tillsammans. Och självklart har vi beställt bra väder, säger Linda Färggren.  

Några av dagens höjdpunkter

Food Trucks: kl. 12:00–20:00 
Flera food trucks att finnas på plats med ett brett utbud av läckra rätter och godsaker till försäljning. 

Gratisaktiviteter för barnen: kl. 14:00–20:00 
Låt de små släppa loss sin kreativitet och ha kul med olika aktiviteter som ansiktsmålning, jättebasket och Nintendo time classic.  

Underhållning på Scenen: 

  • Kreativ och klurig allsång: kl. 14:00–14.45
    Bli en del av en rolig och engagerande allsångssession med Joel Holm och Marina Nyström från Kultur 365.
     
  • Underhållning av Kulturskolan: kl 16:00–17:00
    lämnar vi över scenen till Kulturskolan som bjuder på sång, instrument och fina dikter.
     
  • Viktoria Hjulström och Erik Hansson: kl. 17:00–17:45
    Njut av en stämningsfull musikupplevelse med allsång och vårliga melodier.
     
  • Huvudprogram: kl. 18:00 –19:00
    Körprestation av Rosenborgsskolans musikprofil åk 7–9, leds av Carina och Staffan Lindström. Därefter följer det traditionella talet av Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, samt ett
    vårtal av Kristoffer Olofsson från Södertäljepolisen. Vi avslutar kvällen med att tända majbrasan samtidigt som kören sjunger in våren. 

Datum och Tid: 
Tisdagen den 30 april, med aktiviteter från kl.12:00–20:00. 

Plats: 
Södertälje Stadspark