Ann Törnkvist håller tal i Södertälje på nationaldagen

Årets talare vid Södertäljes nationaldagsfirande är journalisten och författaren Ann Törnkvist.Ann Törnkvist är journalisten vars bok Följ fucking order, som skildrar Södertäljemaffians offer och deras öde, gavs ut i våras. Hennes granskning av den organiserade brottsligheten medförde att vissa redaktionella kompromisser fick göras i boken. Hon har studerat statsvetenskap på University of Glasgow följt av en masters på Columbia Graduate School of Journalism i New York. Ann Törnkvist har arbetat mer än tio år som bildjournalist, skribent, redaktör och radioreporter, bland annat i Södertälje.

I sitt tal berör hon sina tankar om nationaldagen, samhället och vad hon uppskattar med Södertälje.

– Det finns så många platser i Södertälje som ligger mig varmt om hjärtat: Jallavallen, Ronnaskolan, Malmsjön. Men det är inte platserna i sig utan Södertäljeborna, från kioskägare till pensionärer, som har gett mig så mycket. Jag tänker också ta chansen på nationaldagen att prata om grundlagen, som är det finaste vi har i Sverige. Religionsfrihet, yttrandefrihet, pressfrihet …

Södertäljes nationaldagsfirande äger traditionsenligt rum på Torekällberget den 6 juni. Dagen firas med festligheter och aktiviteter för hela familjen. Scenprogrammet börjar kl. 14.

Mer information:

Besim Aho, ordförande i kommunfullmäktige (S), 08-523 036 20, besim.aho@sodertalje.se  

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje