Årets 5i12-pris tilldelas KRIS Södertälje

Årets mottagare av 5i12-priset är föreningen KRIS Södertälje. Det offentliggjordes idag av juryns ordförande Elof Hansjons vid en manifestation på Stora torget klockan fem i tolv.Juryns motivering:
Genom ett inkluderande arbete i toleransens anda månar man om att få Södertäljebor oavsett ursprung att bli en del av samhället. För förmågan att åter leda rätt – där felsteg på felsteg ledde snett.

KRIS, Kriminellas revansch i samhället, är en ideell förening där före detta kriminella och missbrukare hjälper varandra tillbaka in i samhället.  Föreningens värdeord är hederlighet, drogfrihet, kamratskap och solidaritet. Med små medel arbetar de för att bidra till ett bättre samhälle och sprider en positiv bild av Södertälje.

Bland årets finalister till 5i12-priset fanns också Albera Jene från organisationen Futebol dá forca och teatergruppen och tillika kulturprojektet Livet Bitch!

5i12-priset delas ut för att uppmärksamma en person eller organisation som aktivt bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer. Priset har delats ut i Södertälje sedan 1993. Detta sker varje år den 5 december fem i tolv. Priset delas ut av Södertälje kommun och Länstidningen i Södertälje.

Årets jury består av Elof Hansjons, kommunalråd, Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition, Stefan Hollmark, vd Telge, Mikael Alfredsson, kommunpolis, Rickard Sundbom, stadsdirektör och Tomas Karlsson, politisk redaktör på Länstidningen i Södertälje.

Mer information:

Elof Hansjons, kommunalråd (S), 08-523 025 78, elof.hansjons@sodertalje.se

Marita Lärnestad, kommunalråd i opposition (M), 08-523 037 17, marita.larnestad@sodetalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje