Arkiv pressmeddelanden

Biblioteken i Södertälje satsar stort i höst

2015-08-17

Biblioteken i Södertälje storsatsar under hösten. Inför Kringelfestivalen presenteras den omfattande programverksamheten.

– Vårt höstprogram är mer ambitiöst än tidigare. Dessutom är hela programmet klart och kan presenteras samlat redan innan höstsäsongen börjar, säger Catharina Fogelström, bibliotekschef i Södertälje.

Höstens program börjar strax efter skolstarten och sträcker sig fram till Lucia. En del av programmet är ett fast barnprogram som omfattar alla vardagar varje vecka. Målgruppen är barn från fyra månaders ålder till sex års ålder.

– Det övergripande syftet med vår programverksamhet är att främja läslust och lärande samt att bidra till ett levande och offentligt samtal inom olika områden, säger Catharina Fogelström.

Den andra delen av programmet riktar sig till såväl vuxna som barn. Det omfattar bland annat författarbesök, Nobelprismingel, skrivarverkstad för barn och vuxna, en clownföreställning och en boktipsarkväll. Höstprogrammet avslutas med ett stämningsfullt luciatåg i Luna kulturhus foajé.

– Vår ambition är att erbjuda invånarna ett av de mest intressanta biblioteksprogrammen i hela Sverige, säger Catharina Fogelström, bibliotekschef i Södertälje.

Mer information:
Catharina Fogelström, bibliotekschef, 076-648 10 39, catharina.fogelstrom@sodertalje.se`
Maud Nilsson Möller, programansvarig, 076-648 10 47, maud.nilssonmoller@sodertalje.se
Angelica Vallgren, Pressansvarig, 08-523 066 03, angelica.vallgren@sodertalje.se