FUB årets 5i12-pristagare

Årets 5i12-pris tilldelas intresseorganisationen FUB, som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv. Det offentliggjordes av juryns ordförande Elof Hansjons vid en manifestation på Stora torget i Södertälje idag kl. 11.55 (fem i tolv).

Juryns motivering

Medmänsklighet är allas lika värde, värme och kärlek, att bli sedd för den du är. Medmänsklighet är också en fika på en onsdag, eller ett danssteg på ett diskogolv.

FUB (För Utvecklingsstörda Barn, ungdomar och vuxna) Södertälje/Nykvarn har funnits i över 50 år. Det är en aktiv förening med över 400 medlemmar, vars målsättning är en framtid med bättre förutsättningar för personer med olika utvecklingsstörningar. De arbetar med såväl informationsriktade insatser som evenemang och aktiviteter för sina medlemmar, från onsdagscafé till månadsdisco och Stjärnfester.

Årets jury består av Elof Hansjons (S), kommunalråd, Alexander Rosenberg (M), kommunalråd i opposition, Juan Copovi-Mena, vd Telge, Rickard Sundbom, stadsdirektör, Mikael Alfredsson, kommunpolis och Tomas Karlsson, politisk redaktör på Länstidningen i Södertälje.

I Södertälje har 5i12-priset delats sedan 1993. Syftet är att uppmärksamma en person eller organisation som aktivt bidrar till att motverka främlingsfientlighet och rasism, och arbetar för mänskliga rättigheter och alla människors lika värde. Tillkännagivandet sker varje år den 5 december fem i tolv. Priset delas ut av Södertälje kommun tillsammans med Länstidningen i Södertälje.

 

Mer information:

Elof Hansjons, kommunalråd (S) och juryns ordförande, Södertälje kommun, 08-523 025 78, elof.hansjons@sodertalje.se

Alexander Rosenberg, kommunalråd i opposition (M) och juryledamot, Södertälje kommun, 08-523 063 50, alexander.rosenberg@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, Södertälje kommun, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

 

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje