Globalt intresse för Hack for Södertälje

Hack for Södertälje samlar deltagare från många länder som under ett dygn ska bidra med att hitta lösningar för ett inkluderande, hållbart och uppkopplat samhälle. Hackathonet delar ut en total prissumma på 99 000 och äger rum under de sista dagarna av Science week 5-6 februari.

Hack for Södertälje har dragit till sig mycket uppmärksamhet globalt där personer från tolv olika länder anmält sig för att vara med och göra Södertälje till en ännu bättre stad. Några av de länder som Hack for Södertälje har nått är Norge, Danmark, USA, Tyskland och Förenade Arabemiraten. Även i Sverige har hacket fått uppmärksamhet med anmälda team från bland annat kommunens egna kontor, till exempel omsorgskontoret och samhällsbyggnadskontoret.  

– Det är fantastiskt att se att hacket drar till sig uppmärksamhet globalt och att det både är häftigt och uppmanande för arbetet framöver. Detta om något visar att vägen framåt är gemensam och global, säger Anthony McCarrick, digitaliseringsstrateg i Södertälje kommun.

Temat för Hack for Södertälje 2022 är “Det inkluderande, hållbara och uppkopplade samhället”. Målet med hacket är att deltagarna väljer att arbeta med någon av de tio utmaningar som finns att lösa. De flesta av dessa utmaningar har koppling till tekniska lösningar som Internet of things (IoT), artificiell intelligens (AI) och öppna data, men det finns även några som handlar om till exempel kommunikation.

Alla som är över 16 år och är intresserade av att göra Södertälje till en ännu bättre stad kan anmäla sig till Hack for Södertälje 2022! Tack vare hackets generösa partners har vi möjligheten att dela ut en total prissumma på 99 000 kronor.

Läs mer om Hack for Södertälje på hackathon.sodertalje.se

Science week 2022

Vid frågor kontakta:
Anthony Mc Carrick
Digitaliseringsstrateg
anthony.mccarrick@sodertalje.se
076-648 11 94

Pressekreterare, Södertälje kommun, tel. 08-523 066 03 e-post: info@sodertalje.se