Kärlek och relationer på MEGAFON – Södertäljes filmfestival

Melinda Mattson är en 15-årig filmskapare och en av de 35 unga södertäljebor som visar sin film under filmfestivalen MEGAFON lördag den 7 november.

Melinda Mattson är en 15-årig filmskapare och en av de 35 unga södertäljebor som visar sin film under filmfestivalen MEGAFON lördag den 7 november.

Ett miniprojekt på svenskalektionen, att göra en film om kärlek och relationer, var starten på Melindas filmskaparkarriär.

– Jag har lätt för att sätta igång när jag ska göra något. När jag hade bestämt mig för vad filmen ska handla om så började jag skriva manus, rita upp bilder för vad jag skulle ta kort på och sen lånade jag en kamera och gick ut och fotograferade. Allt bara flöt på, berättar Melinda som går i nian på Rosenborgsskolan.

Kärlek och relationer, som Melindas film heter, beskriver just kärleken i hennes liv och olika relationer som betyder mycket för henne. Familjen har en viktig del men Kärlek och relationer handlar ändå mest om kärleken till kompisarna.

– Det var verkligen jätteroligt att göra en film och att få göra allt själv, säger Melinda.

MEGAFON äger rum lördag 7 november klockan 20.15 - 21.45 i Luna hörsal och är en filmfestival som visar filmer producerade av unga Södertäljebor. MEGAFON är en del av Kulturnatten.

Mer information: Pia Johansson, filmpedagog, telefonnummer 08-523 025 26 (Pia kan förmedla kontaktuppgifter till Melinda och andra kreatörer som visar sin film på MEGAFON)