Kul kultur på vård- och omsorgsboenden i Södertälje

​ En levande boendemiljö med lustfyllda möten. Det är syftet när playmÄkers underhåller på Glasberga vård- och omsorgsboende den 9 november. – Vi vill att det ska vara en levande verksamhet på våra vård- och omsorgsboenden, säger initiativtagaren Lars Ahlin. Vi fokuserar på det friska och det lustfyllda, där brukarna får vara i ett sammanhang och känna gemenskap.

En levande boendemiljö med lustfyllda möten. Det är syftet när playmÄkers underhåller på Glasberga vård- och omsorgsboende den 9 november.

– Vi vill att det ska vara en levande verksamhet på våra vård- och omsorgsboenden, säger initiativtagaren Lars Ahlin på kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun. Vi fokuserar på det friska och det lustfyllda, där brukarna får vara i ett sammanhang och känna gemenskap. 

En miljö byggs upp i boendets samlingssal med mobil pub och möjlighet spela dart, biljard, sjunga karaoke eller allsång, eller kanske dra en historia eller två. Kommunens playmÄkers, unga med uppdrag att skapa möten över generationsgränserna, underhåller med sång och spex. Evenemanget har redan testats på ett annat vård- och omsorgsboende i kommunen.

– Det finns goda erfarenheter från pubevenemanget på Mariekällgården tidigare i höstas, fortsätter Lars Ahlin. En av brukarna spelade fiol, en annan munspel, och det blev en härlig stämning. Vi uppmanar både brukare och personal att uppträda.

Puben kommer att vara öppen för brukarna på vård- och omsorgsboendet mellan kl. 14.00-16.00 den 9 november.

Evenemanget är en del av verksamheten Kultur365, som syftar till att skapa nya perspektiv och synsätt på aktivitet, social tillvaro och kulturellt tänkande för seniorer i Södertälje kommun. Kultur 365 är ett samarbete mellan social- och omsorgskontoret och kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun.

Mer information:

Lars Ahlin, kulturmäklare kultur- och fritidskontoret, 08-523 034 49, lars.ahlin@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se