Långsiktig gemensam vision klar - äventyrsbadet Sydpoolen öppnar till hösten

Sydpoolens äventyrsbad öppnar igen till hösten. Det är resultatet av en dialog om en gemensam vision för området som nu Sydpoolens ägare Actic och Södertälje kommun är överens om.

Äventyrsbadet som genom åren har varit en av kommunens största besöksattraktioner stängde i januari. Efter sommaren öppnar det populära besöksmålet igen, ett resultat av en tids förhandlingar och att parterna är överens om att kroka arm för en gemensam och långsiktig planering för framtidens simhall för Södertäljes invånare. Resultatet blir antingen en utveckling av de nuvarande lokalerna eller nybyggnad av ett helt nytt badhus på annan plats i kommunen. 

– Sydpoolen är en pärla som har attraherat besökare långväga ifrån, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner. Men framför allt tycker vi att det är viktigt att Södertäljeborna får tillgång till sitt äventyrsbad och att barn och unga åter kan uppleva äventyr bland vågmaskiner och vattenrutschkanor.

Actic fortsätter att utveckla Sydpoolen och sin övriga verksamhet i fastigheten. Arbetet med att förbättra anläggningen innebär att bassängerna hålls stängda en period under sommaren för att öppna igen i början av augusti.

– Vi arbetar för fullt för att kunna öppna äventyrsbadet till hösten och förbättrar även de övriga simhallarna under sommaren, säger Actics VD Christer Zaar. Vi har en långsiktig plan tillsammans med kommunen som innebär att vi kommer kunna erbjuda ett brett utbud i vår friskvårdsanläggning för våra medlemmar samt bra och spännande aktiviteter för barn, unga och familjer i framtiden.

Mer information:

Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande, 08-523 068 65,
boel.godner@sodertalje.se

Christer Zaar, VD Sydpoolen Actic AB, 0708-93 33 22,
christer.zaar@actic.se

Henri Pagot, pressekreterare, 08-523 066 03,
henri.pagot@sodertalje.se