Många deltar i Lidingöruset

Fredagen den 28 september är det dags för Lidingöruset – ett motionslopp för personer som går i särskolan eller arbetar i daglig verksamhet för vuxna. Södertälje satsar stort i år igen och har anmält 227 deltagare.

Elever från gymnasiesärskolorna Foucault och Saltå deltar, liksom många från årskurs 7–9 i Blombackaskolan och Rosenborgsskolan. En större grupp vuxna från daglig verksamhet i Södertälje och Järna deltar också.

Nu pågår träningen inför loppet för fullt. Fredagen den 28 september åker sex fullsatta bussar med deltagare och ledare till Lidingö. Loppet startar på Grönsta gärde på Lidingö. Sträckorna är 1,7 eller 4 kilometer.

– Det är viktigt att bygga upp en vana att motionera och ha ett mål att träna för, säger Christofer Martinson, som arbetar med fritid för funktionshindrade i Södertälje kommun.

Lidingöloppet har sedan starten 1965 blivit Sveriges största terränglopp. Över 28 000 deltagare är anmälda till loppet den 29 september. Lidingöruset arrangeras för fjärde året i rad och hade 2006 över 600 startande från hela Sverige samt övriga nordiska länder.

Läs mer på www.lidingoloppet.se

Mer information: Christofer Martinson, fritidssamordnare, kultur- och fritidskontoret, Södertälje kommun, 08-550 214 01, 0708-51 69 93