Maria Lindeberg ny kultur- och fritidschef i Södertälje kommun

Maria Lindeberg ny kultur- och fritidschef i Södertälje kommun

Idag, den 3 april 2020 har kommunstyrelsen beslutat om tillsättningen av ny kultur- och fritidschef. Det blir Maria Lindeberg som anställs som kultur- och fritidschef och kontorschef för kultur- och fritidskontoret i Södertälje kommuns förvaltning.

– Maria Lindeberg är en mycket kompetent person för uppdraget, jag är väldigt nöjd med kommunstyrelsens beslut. Maria har lång erfarenhet av chefsjobb i kommunal och statlig verksamhet, bland annat förvaltningschef i ett par kommuner. Hennes nuvarande uppdrag är som chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge kommun, säger stadsdirektör Rickard Sundbom.

Maria Lindeberg har en utbildningsbakgrund som personalvetare och har därefter vidareutbildat sig inom bland annat ledarskap, arbetsmiljö och arbetsrätt. Sedan 2014 är hon förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge kommun.

– Det känns intressant, utvecklande och inspirerande att ta mig an tjänsten som kultur- och fritidschef i Södertälje kommun. Jag trivs fint med min nuvarande roll i Haninge kommun, men efter att ha lett ett stort förändringsarbete under mina snart sex år i Haninge, som nu är mer eller mindre i hamn, känner jag mig redo för ett nytt uppdrag, säger Maria Lindeberg.

Hon tillträder tjänsten i Södertälje kommun enligt överenskommelse med stadsdirektör Rickard Sundbom.

 

Mer information:

Rickard Sundbom, stadsdirektör, Södertälje kommun, 08-523 010 81, rickard.sundbom@sodertalje.se

Åsa Zazi, tillförordnad pressekreterare, Södertälje kommun, 08-523 066 03, asa.zazi@sodertalje.se