Mycket att uppleva på årets Kringelfestival

Det är dags för årets Kringelfestival i Södertälje. Utöver artister och uppträdanden på Torekällberget pågår bland annat hockeyturneringen Telge Cup, Telge Stadslopp och Pretzeltown Festival under helgen.

- Det är extra roligt att så många artister med lokal anknytning medverkar på Torekällberget på lördag 22 augusti. Micke Malmgren i Bo Kaspers Orkester kommer ju från Södertälje. Likaså Peter Asplund, Johan Löfcrantz, Jonas Holmberg, Visst kan vi sjunga-kören, Aboud Zazi, Fest i byn, Urban Company, Täljesymfonikerna med flera. Södertälje har så många duktiga musiker och sångare att det räcker för flera festivaler framåt, säger Kerstin Medin, kultursekreterare på Södertälje kommun.

Restauranger och bodar på Torekällberget har öppet och Tom Tit´s Experiments mobila utställning är på plats på stora torget. Ta en fika med din politiker och passa på att ställa frågor medan du fikar vid Bageriet. Kulturskolan är på plats och erbjuder alla att prova på ett instrument, lyssna på musik, träffa lärare och prata om konst, media, teater, och musik. Södertälje Teateramatörer gestaltar hur livet kunde se ut förr i tiden.

Kringelfestivalen är en gratisfestival för alla!

Mer information:

Kerstin Medin, kultursekreterare, telefon: 08-550 215 15