Nu firar Södertälje 100 000!

Under pandemin blev vi över 100 000 invånare i Södertälje och det vill vi självklart fira nu när vi äntligen kan ses igen. Den 17 - 19 juni bjuder Södertälje kommun in till en tredagarsfest i Södertälje city.

Den 7 december 2020 föddes Lucille Iris Rubino på Södertälje BB och blev därmed den invånare som tog Södertälje över 100 000-strecket. Södertälje blev då den 19e kommunen med sexsiffriga invånarantal.

 - Det känns väldigt roligt att Södertälje nu är en av 19 kommuner som har mer än 100 000 invånare. Självklart är det här ett tillfälle att uppmärksamma både den här milstolpen och fira kommunens hundratusende invånare lite extra, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande.

På grund av pandemin har firandet fått avvakta men helgen den 17-19 juni är det dags. Det blir tivoli, foodtrucks och utomhusbio. Konserter med bland annat Jonas Holmbergs band Stevie!, södertäljesonen Johan Bodings föreställning Night of Queen, Mezzopotelge och flera andra överraskningar. Dessutom kommer lilla Lucille att bli firad lite extra på Stora torget den 18 juni.

 - Äntligen får vi samlas och fira tillsammans! De här tre dagarna bygger på stolthet och gemenskap och är ett fint tillfälle att få visa upp allt det härliga som hela Södertälje har att erbjuda. Dessutom får både närings- och föreningslivet en chans att visa upp sig lite extra, säger Jonas Karlsson, näringslivschef i Södertälje kommun.

Välkommen till festen!


Program:

Fredag 17 juni
- Tivoli hela dagen
- Foodtrucks
- Invigning av Södertäljes nya bokbuss
- Utomhusbio vid Maren

Lördag 18 juni
- Tivoli hela dagen
- Utställare
- Foodtrucks
- Konsert Johan Boding, Night of Queen

Söndag 19juni
- Tivoli hela dagen
- Utställare
- Foodtrucks
- Mezzopotelge
- Barnaktiviteter
- Konsert Jonas Holmberg, Stevie!


För mer information:
Robil Haidari, festansvarig, näringslivsavdelningen, Södertälje kommun
Telefon: 08-523 047 23
E-post: robil.haidari@sodertalje.se

Avsändare:
Elisabet Qvarford, tf pressekreterare, Södertälje kommun
Telefon: 08-523 065 15
E-post: elisabet.qvarford@sodertalje.se