Ny berättelseapp lär dig känna Södertälje

Idag lanseras ett helt nytt sätt att uppleva Södertälje. Genom mobilappen Storyspot kan du bli guidad runt i Södertälje, men också spela in och dela dina egna ljudguider. Den nya berättelseappen är resultatet av ett samarbete mellan Södertälje kommun och företaget Storyspots.

– Vi vill lyfta fram Södertäljes historia på ett annorlunda sätt, säger Aljoša Lagumdžija på Södertäljebyrån. Det finns så mycket att visa upp för både Södertäljebor och turister, staden har ju formats mycket av sin historia. Känner man till den så förstår man varför det ser ut som det gör idag.

Idag presenteras en svensk version bestående av 35 spottar som gör nedslag i olika tidpunkter i historien i centrala Södertälje. Lyssnaren får veta mer om spåren av den äldre historien från 700-talet, genom industrialismen och fram till förnyelsen av infrastrukturen i nutid.

Under våren produceras ljudfiler på engelska, arabiska och finska som beräknas vara klara inför sommaren. Då kommer också fler nedslag för kommundelarna att produceras. Redan nu är det också möjligt för användarna att skapa sina egna storyspots.

– Vi vill också ge människor möjlighet att berätta och dela med sig av sina ena berättelser om Södertälje, säger Aljoša Lagumdžija. Berätta gärna och dela med dig om din berättelse om vår fina stad, vilket är till exempel ditt bästa besöksmål? Eller vilket naturreservat är finast?

Samarbetet med Storyspots är en del av Destination Södertäljes program Framtidens båt- bad- och turistort 2016-2022, som syftar till att utveckla besöksnäringen i Södertälje.

Appen Storyspot kan laddas ner på ”App Store” eller ”Google Play” med sökord ”Södertälje”.Mer information:

Aljoša Lagumdžija, chef på Södertäljebyrån, 08-523 069 19, aljosa.lagumdzija@sodetalje.se

Karin Voltaire, näringslivschef, 08-523 047 33, karin.voltaire@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje