Ny experimentell utställning med Munish Wadhia på Södertälje konsthall

Kan knapparna från kostymen få ett annat liv? Allt är möjligt i Mölnbobaserade konstnären Munish Wadhias skapandeprocess. I sin utställning ”Från Från” som pågår 26 maj - 1 juli på Södertälje konsthall mixar han material och tekniker.

I utställningen visas en explosion av allt som finns i Munish Wadhias skapandeprocess. Det är en blandning av bilder, historieberättande, kolonialkritik, minnen från uppväxten, Södertäljelandskap och tankar om kulturarv samt måleri. 

- Södertälje konsthall är en tillåtande och befriande plats där allting är möjligt, säger Munish Wadhia.

Hans konst är till stor del slumpartad, han använder sig av material han har omkring sig. Testar och sätter samman till skulpturer, objekt och installationer. En second-hand fyndad kostym blir en skulptur med minnen av faderns yrke som skräddare starkt närvarande. Knapparna från kostymen får ett annat liv, och hur var det med Husqvarna-symaskinen? Var det inte så att Husqvarna faktiskt också tillverkade vapen? Och var har dessa vapen använts? Historia, fakta och associativa processer blandas i verk där varje del har en viktig betydelse. 

- Ibland behövs det en utställning för att förstå hur världen hänger samman, Munish Wadhia visar det på ett enastående sätt!, säger Maja-Lena Molin, konstnärlig ledare, Södertälje konsthall.

Munish Wadhia är baserad i Mölnbo. Han har en examen i måleri från Royal College of Art i London. Hans arbete rör måleri genom experimentella och tvärvetenskapliga tillvägagångssätt som tar upp idéer om kollektiva minnen, arv och bortglömd kunskap i västerländska diskurser.

Utställningen ”Från Från” visas: den 26 maj - 1 juli på Södertälje konsthall.

Öppet: onsdag-fredag kl. 12-18, lördag kl. 11-16

Vernissage: fredag 26 maj kl. 15-18. Munish Wadhia presenterar utställningen kl. 17.

Mer information:

Maja-Lena Molin, konstnärlig ledare, Södertälje konsthall, Södertälje kommun, 08-523 016 12, maja-lena.molin@sodertalje.se

Åsa Zazi, pressansvarig, Södertälje kommun, asa.zazi@sodertalje.se, 08-523 071 67