Arkiv pressmeddelanden

Nytt samarbete med Strömma ger fler båtturer från Södertälje

2018-02-28

I sommar ges fler möjligheter för Södertäljebor och turister att besöka vikingastaden Birka och andra platser i Mälaren. Det är resultatet av Södertälje kommuns nya samarbete med Strömma turism och sjöfart.

– Under de senaste åren har vi haft en stor efterfrågan på båtturer under högsäsongen från Södertälje till olika utflyktsmål, säger Aljoša Lagumdžija, chef på Södertäljebyrån. Fler båtturer är efterfrågade av såväl Södertäljebor som besökare men vi har även fått frågor från besöksnäringen.

– Det här är ett bra exempel på samarbete som ger goda förutsättningar för en framgångsrik besöksnäring i Södertälje, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Vårt geografiska läge är gynnsamt för satsningar av det här slaget, och det är mycket positivt att vi har lyckats möta den ökande efterfrågan från både medborgare och besöksnäring.

Mellan den 30 juni och 12 augusti trafikerar Strömma Mälarhamnen i Södertälje med avgångar tisdagar, torsdagar och söndagar. Strömmas turer kompletterar ångfartyget Ejderns avgångar på helgerna.

– Vi har arbetat målmedvetet för att locka hit rederier för att utöka och utveckla båttrafiken från Södertälje, säger Aljoša Lagumdžija. Ambitionen är att få ytterligare företag att utgå från Södertälje för utflykter, till exempelvis Skansholmen och Taxinge slott.

Samarbetet med Strömma turism och sjöfart, ångfartyget Ejdern och Sjöfartsverket är en del av Destination Södertäljes program Framtidens båt- bad- och turistort 20162022, som syftar till att utveckla besöksnäringen i Södertälje.

Mer information:

Boel Godner, ordförande i kommunstyrelsen (S), 08-523 068 65, boel.godner@sodertalje.se

Aljoša Lagumdžija, chef på Södertäljebyrån, 08-523 069 19, aljosa.lagumdzija@sodetalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje