Pressinbjudan: Förhandsvisning av Samtidskonst från Japan del III

Nu går Södertälje konsthall ihop med föreningslivet för att visa samtidskonst av 20 japanska konstnärer. På lördag är det vernissage för utställningen Contemporary art from Japan part III som visas på Södertälje konsthall, Galleri Kretsen och Saltskogs gård. Varmt välkommen till en förhandsvisning av utställningen på torsdag den 6 september kl. 15.Södertälje har sedan lång tid ett konstnärligt utbyte med Japan, och den nya utställningen är en del i firandet av 150 år av diplomatiska förbindelser mellan Sverige och Japan. De utställande konstnärerna är knutna till konstnärsföreningarna Kretsen i Sverige och EAJAS i Japan. Vartannat år ställs verken ut i ett alternerat värdskap mellan Japan och Södertälje.

Konsten som ställs ut av de tre aktörerna spänner över flera generationer, och visar flertalet tekniker som grafik, fotografi, måleri och textil. Verken utgår både från materialets förutsättningar, men manar också till reflektion över vår samtid. Några av de frågor som konstnärerna belyser i verken är: Vilka gränser har vårt medvetande? Vad betyder tid? Var slutar du och var börjar jag?

Utställningarna visas på Södertälje konsthall 8 september – 21 oktober, och på Galleri Kretsen och Saltskog gård 8 september – 30 september. Mer information om konstnärer och öppettider på Södertälje konsthalls hemsida.

Tid: torsdag 6 september kl. 15.

Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerian, Södertälje

Mer information:

Joanna Sandell-Wright, chef Södertälje konsthall, 08- 523 064 58, joanna.sandell@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje