Arkiv pressmeddelanden

2018-03-14

Tid: torsdag den 15 mars kl. 13.00

Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerian 4, Södertälje

Karin Frostensons konstnärliga bana startade i början av sextiotalet. Hon tillhör generationen av gränsöverskridande bildkonstnärer. Ur ett internationellt perspektiv är hon en av de första konstnärerna som arbetade med serier som metod i sitt konstnärskap. Serietecknandet, ett av pop-konstens signum, tillämpades redan från början och visas i utställningen med en tuschteckning utan titel från 1960.

Karin Frostenson arbetade även tillsammans med andra framstående konstnärer som Lars Hillersberg, Lena Svedberg och Carl-Johan de Geer med undergroundtidningen Puss där hon bidrog med ett femtiotal serier och illustrationer.

— Det är svårt att sätta etikett på Frostensons konstnärsskap, hon rör sig emellan olika världar, säger Kristina Möller på Södertälje konsthall. Hennes olika stilar blir en kommunikation, i ena delen pop-konsten med dess snabba och direkta budskap som uppmärksammar oss på det vardagliga. I den andra delen ett inåtvänt och inkännande måleri som inte berättar för oss vad som sker utan snarare pickar på hjärnan tills den börjar fundera.

Mer information:

Kristina Möller, chef på Södertälje konsthall, Södertälje kommun, 08-523 021 17, kristina.moller@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Södertälje kommun

info@sodertalje.se