Pressinbjudan: Martin Ljunggren och Gunilla Wihlborg möts igen

​Varmt välkommen till vernissagen av utställningen Martin Ljunggren och Gunilla Wihlborg möts igen i Södertälje konsthall. ​ ​Tid: den 10 december kl 13.00. Författaren och journalisten Ami Lönnroth inviger utställningen ​ ​Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerians mellanplan

Varmt välkommen till vernissagen av utställningen Martin Ljunggren och Gunilla Wihlborg möts igen i Södertälje konsthall.

Tid: den 10 december kl 13.00. Författaren och journalisten Ami Lönnroth inviger utställningen

Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerians mellanplan

I morgon invigs Södertälje konsthalls utställning om konstnären Martin Ljunggren av och med skulptören och installationskonstnären Gunilla Wihlborg. Båda har varit medlemmar i Södertälje Konstnärskrets och haft ateljé på Saltskog Gård.

Martin Ljunggren (1930-2008) beskrev sig själv som ”bildbyggare”, en förklaring av hans kärlek till formen och färgen. Hans rikliga produktion rymmer naivistiska skildringar, landskapsmåleri, dekorativa mönster, stilleben, porträtt, kubistiska motiv och surrealistiska miljöer.

Konstnärskollegan Gunilla Wihlborg har bjudits in att iscensätta utställningen, som består av ett stort antal målningar och teckningar av Martin Ljunggren tillsammans med hennes egna installationer. Tillsammans bildar de en berättelse om hur det var att vara verksam i ateljén på Saltskog Gård.

– Saltskogs Gård är en fristad för ett stort antal konstnärer från mitten av 80-talet, säger Gunilla Wihlborg. Det fanns tid, plats och rum att verka, det var som ett andra hem för oss allihop.

Utställningen visas i Södertälje konsthall mellan den 10 december och den 29 januari.

Mer information:

Gunilla Wihlborg, installationskonstnär, 070-333 78 27, gunilla.wihlborg@telia.com

Kristina Möller, curator/utställningsintendent, 08-523 021 17, kristina.moller@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

vxl: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje