Pressinbjudan: Paneldiskussion och utdelning av jämställdhetspriset

För femte året i rad delar Södertälje kommun ut ett jämställdhetspris i samband med internationella kvinnodagen den 8 mars. I år delas priset ut fredagen den 6 mars före en paneldiskussion om sport och jämställdhet.

Flera evenemang ordnas  den 6 mars, utöver prisutdelningen. Syftet  är att lyfta olika aspekter av jämställdhet, uppmuntra till fortsatt arbete mot mål om jämställdhet. Media är välkomna att delta i samtliga evenemang. Meddela gärna om ni planerar att komma och om ni vill ha tid för intervjuer.

Frukostseminarium: Den gamla goda tiden?

En föreläsning om hur vi formar historieskrivningen utifrån de normer som vi har i dag. En spännande djupdykning i gotländsk historia och vikingatid med genusglasögonen på!

Föreläsare: Per Widerström, arkeolog vid Gotlands museum

Tid: 08.30–09.30 Plats: Stadshuset

Vi bjuder på kaffe eller te och smörgås. Anmäl dig till utredarenheten@sodertalje.se, senast den 4 mars. Ange eventuella allergier.

Lunchpanel: Sport och jämställdhet och utdelning av jämställdhetspriset

Spännande panelsamtal från olika delar av Sportsverige! Panelen består av landslagsspelare från Södertälje Futsal Club, en representant från RF-SISU Sörmland, och e-sporten representeras av Nicole Kjellberg från organisationen Female Legends. Evenemanget inleds med prisutdelning av årets jämställdhetspris.

Tid: 12.00–13.00 Plats: Stadshuset

Vi bjuder på lättare lunch. Anmäl dig till utredarenheten@sodertalje.se, senast den 4 mars. Ange eventuell allergier.

Kvällsevenemang: Peppfest för unga tjejer och icke-binära

För tredje året i rad hålls Peppfesten. Vi uppmärksammar internationella kvinnodagen med DJ, dansgolv, uppträdanden och mycket mer! Peppfesten ordnas i samarbete med Juventas ungdomsjour, Ung fritid, Nobina och Quality Hotel Park för tjejer och ickebinära mellan 13 och 19 år.

Tid: 18.00–21.00 Plats: Quality Hotel Park

Mer information:
Rebecka Ryblad, utredarenheten, 
Rebecka.Ryblad@sodertalje.se08-523 023 25