Pressinbjudan: Skulpturverket Skogen återuppförs

Pressinbjudan: Skulpturverket Skogen återuppförs

Lenny Clarhälls verk Skogen återuppförs och den nya platsen för det omtalade skulpturverket är Södertälje stadshus. En presentation av skulpturverket och återuppförandet äger rum på Stadshuset den 8 januari kl. 15.00.

Tid: måndag den 8 januari kl. 15.00
Plats: utanför restaurangen plan 1, Stadshuset

Skogen av Lenny Clarhäll var specialbeställt för det nya stadsbiblioteket som invigdes 1978 i Lunagallerian. Skulpturverket blev uppmärksammat långt utanför Södertälje. Inför ombyggnaden av biblioteket 2005 plockades det ner eftersom det inte längre fick plats.

Nu återuppförs en omarbetad version av konstverket på en plats där många Södertäljebor får ta del av det. Under 2018 firar Stadshuset 10-årsjubileum, och då det också är 40 år sedan Skogen uppfördes och samma år som konstnären firar 80 år.

Lenny Clarhäll är en av Sveriges mest etablerade skulptörer och upphovsman till flera offentliga verk. Han är utbildad vid Konstfack i Stockholm och Konstakademien i Köpenhamn, och bosatt och verksam i Hölö sedan 1968.

Presentationen görs av kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S), Anna Bohman Enmalm, ordförande i kultur- och fritidsnämnden (S), och skulptören Lenny Clarhäll.

Mer information:

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje