Pressinbjudan: Tänk om jag hade en snabel - ny utställning på Södertälje konsthall

Pressinbjudan: Tänk om jag hade en snabel - ny utställning på Södertälje konsthall

Varmt välkommen till en förhandsvisning av Södertälje konsthalls nya utställning Tänk om jag hade en snabel. Owe Gustafson är konstnären som skapade animationerna till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter på 1970-talet. Förvänta dig en lekfull utställning med plats för rosa snablar, myror, bokstäver och siffror! Södertälje konsthall den 23 november kl. 11.00.

Varmt välkommen till en förhandsvisning av Södertälje konsthalls nya utställning Tänk om jag hade en snabel. Owe Gustafson är konstnären som skapade animationerna till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter på 1970-talet. Förvänta dig en lekfull utställning med plats för rosa snablar, myror, bokstäver och siffror!

Tid: den 23 november kl. 11.00.
Plats: Södertälje konsthall, Lunagallerians mellanplan

Under 1970-talet skapade Owe Gustafson animationerna till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter. Med ett tydligt och humoristiskt bildspråk gav han upphov till en pedagogisk djurvärld som kom att ge honom en självklar plats i den svenska barnkulturens historia. Men Owe Gustafsons konstnärskap rymmer så mycket mer. Under decennier har han varit verksam som illustratör för bland annat Dagens Nyheter och under 2000-talet har han gett ut flera böcker där hans bilder fått sällskap av fragmentariska texter.

Owe Gustafson har ett tydligt men mångtydigt bildspråk där relationen mellan bild och text spelar stor roll. I utställningen visas ett halvt sekel av hans illustrationer, animationer, grafik, teckningar, måleri, böcker och skulpturer. 

På förhandsvisningen visar konstnären själv upp utställningen och det finns möjlighet att ställa frågor. 

Utställningen invigs av Boel Godner den 25 november kl.13. Den är producerad av Tomelilla konsthall i samarbete med Owe Gustafson. 

Mer information:

Maja-Lena Molin, kommunikatör, Södertälje konsthall. 08-523 016 12, maja-lena.molin@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje