Pressinbjudan: Wear & Share – en utställning om kläder och identitet

Varmt välkomna till vernissage av Torekällbergets nya utställning om kläder och identitet. Utställningen är producerad av Torekällberget tillsammans med elever i årskurs 9 från Blombackaskolan. Tid: onsdag 10 maj kl. 13.00 Plats: Handelsboden, Torekällberget

Varmt välkomna till vernissage av Torekällbergets nya utställning om kläder och identitet. Utställningen är producerad av Torekällberget tillsammans med elever i årskurs 9 från Blombackaskolan.

Tid: onsdag 10 maj kl. 13.00

Plats: Handelsboden, Torekällberget

Kläder håller oss inte bara varma. Med klädseln talar vi om vilka vi är – ibland omedvetet men ofta högst medvetet. Vad vi tycker är fint förändras ibland över tid, när modet förändras.Ett plagg vi gärna bär ena året, vägrar vi kanske att bära några år senare. Andra plagg sparar vi hela livet. I utställningen visas både moderna outfits och historiska dräkter, liksom elevernas egna produktioner.

Arbetet är en del av samarbetsprojektet Wear and Share som Torekällberget driver tillsammans med Forssa museum i Finland och Struer museum i Danmark. Målet är att skapa möjligheter för ungdomar att delta i aktiviteter på museer kring temat textilier.

Utställningen har producerats med bidrag från Nordiska kulturfonden. 

Mer information:

Kristina Svidén, projektledare Torekällberget, 08-523 014 34, kristina.sviden@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press

www.twitter.com/sodertalje

www.facebook.com/sodertalje