Södertälje är Visit Swedens val för nästa internationella storevenemang: Swedish Workshop 2024

Det står nu klart att Södertälje blir platsen för Visit Swedens nästa affärsmötesevenemang för internationella reseaktörer och svenska besöksnäring. Swedish Workshop väntas locka närmare 200 företag.

– Med sin innovativa, industriella och teknologiska mångfald, spännande historia och sprudlande kulturliv har Södertälje en självklar plats på Sveriges destinationskarta. Att nu få möjlighet att visa upp Södertälje för världens reseindustri i samband med Swedish Workshop 2024 känns extra roligt, säger Susanne Andersson som är vd för Visit Sweden.

– Södertälje är kanske något av en destinationsdoldis för många, men med en relativt kort resa från Stockholm finns här en sällan skådad mångfald av upplevelser, aktiviteter, måltidsutbud och historia, fortsätter Susanne.

Visit Sweden har sedan 2016 valt att lägga Swedish Workshop på olika, lite mindre orter i landets olika regioner. På så sätt blir Swedish Workshop även en slags exposé av de platser som arrangemanget förläggs till.

Siktar på fler än 1 000 affärsmöten

Swedish Workshop är ett återkommande arrangemang som genomförs vartannat år i Sverige. Senast det arrangerades i Sverige var i Falun 2022, där över 1 000 affärsmöten genomfördes. Något som Visit Sweden hoppas överträffas nästa år.

– Intresset för Sverige som resmål är stort och vi vet att mötesdeltagarna är oerhört nöjda med upplägget, något vi hoppas borgar för att fler kommer och fler affärsmöten genomförs, säger Susanne.

”Fantastisk möjlighet att visa smultronställen och näringsliv”

Swedish Workshop anordnas alltid i samarbete med en eller flera regionala aktörer inom turistnäringen. Denna gång tillsammans med Södertälje kommun.

– Vi är glada och stolta över att få vara värdar för Swedish Workshop 2024. Vi ser det som en fin möjlighet att få visa upp våra fantastiska smultronställen och näringsliv. Evenemanget kommer att innehålla kreativa möten och inbjudande presentationsresor som ska väcka reslust till platsen i närtid och på längre sikt, säger Jonas Karlsson, näringslivschef, Södertälje kommun.

Swedish Workshop är ett av Visit Swedens största och viktigaste arrangemang som lockar deltagare från researrangörer i Europa, Kina, USA. De möts av personer från destinationer, boendeanläggningar, upplevelseföretag och transportörer från hela Sverige.

Program och detaljer för Swedish Workshop 2024 håller på att växa fram och kommer att presenteras på Visit Swedens sajt under hösten / vintern 2023. Ett omåttligt populärt inslag är de presentationsresor till destinationer runt om i landet, som brukar möjliggöras för Swedish Workshops deltagare.

Fakta

För företag som är intresserade av att delta på Swedish Workshop finns mer information på vår webbplats: Södertälje står värd för Swedish Workshop 2024 - Södertälje kommun (sodertalje.se)

  • Vad är Visit Sweden? Ett marknadsföringsbolag för svensk turistnäring. Företaget är ett aktiebolag som ägs till 100 % av svenska staten via näringsdepartementet
  • Vad är Visit Swedens uppdrag? Att genom effektiva kommunikationskanaler marknadsföra hela Sverige som turistland och bidra till att öka Sveriges attraktionskraft som besöksmål. Uppdrag?
  • Vad är Swedish workshop? En återkommande mötes- och marknadsplats mellan Sveriges turistnäring och utländska researrangörer. Syftet är att skapa och utveckla nya kontaktytor och generera affärer. Det är ett tillfälle för deltagarna att knyta nya kontakter och presentera utbudet för researrangörer som arbetar med privatresor runt om i världen.

Källa: https://corporate.visitsweden.com/om-oss/

För mer information:

Jonas Karlsson, näringslivschef, Södertälje kommun, telefon: 08-523 041 43, e-post: jonas.karlsson@sodertalje.se

Åsa Zazi, pressansvarig Södertälje kommun, telefon: 08-523 066 03, e-post: asa.zazi@sodertalje.se