Arkiv pressmeddelanden

Södertälje nominerad till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun för andra gången

2021-05-19

Södertälje är en av sex kommuner som är nominerade till utmärkelsen Sveriges digitaliseringskommun 2021.  Priset delas ut till den kommun som har lyckats bäst med att använda it och digitaliseringens möjligheter för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet.

- Det känns bra att Södertälje är nominerad igen. Vi jobbar ständigt för att öka tillgängligheten till kommunens tjänster för våra medborgare och då är digitalisering avgörande, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S).

Det är andra gången som Södertälje kommun är nominerad. År 2019 gick vi till final men vann inte. Södertälje går nu tillsammans med kommunerna Landskrona, Malmö, Sundsvall, Upplands-Bro och Växjö vidare till en ytterligare granskning. Vinnaren avslöjas under Kvalitetsmässan den 7 mars 2022. Det blir elfte gången som priset delas ut.

- Jag är väldigt glad och stolt att Södertäljes arbete med ett samlat grepp kring AI och digitalisering uppmärksammas, säger Tony Mc Carrick, digitaliseringsstrateg i Södertälje kommun. Vårt fokus på att arbeta tvärorganisatoriskt, med tydligt fokus på leverans och att lära från vår omvärld, bär frukt.

Bakom nomineringarna står Sveriges kommuner och regioner (SKR), Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Regeringskansliet, It & telekomföretagen, Microsoft, Telia, Vinnova och Kvalitetsmässan.

Tidigare pristagare är Kalix 2001, Nacka 2003, Malmö 2005, Umeå 2007, Falkenberg 2009, Upplands Väsby 2011, Karlstad 2013, Helsingborg 2015, Stockholm 2017 och Lidingö stad 2019.

Läs mer om utmärkelsen på 
www.kvalitetsmassan.se