Stadsdirektören slutar

Efter två år som stadsdirektör i Södertälje kommun väljer Roger Johansson att av personliga skäl lämna sin befattning.

- Jag har haft två mycket fina år i Södertälje, och har haft förmånen att medverka i ett viktigt utvecklingsskede i kommunen. När jag blickar framåt vet jag emellertid att stadsdirektörsrollen även framöver kommer att kräva mer än en hundraprocentig satsning. Den prioriteringen av arbetet är jag inte beredd till i min nuvarande situation. Den senaste tiden har vikten av en bättre balans mellan arbetet och andra delar i mitt liv, vuxit sig stark hos mig och ligger till grund för mitt beslut.

Kommunstyrelsens ordförande, Anders Lago kommenterar Johanssons avhopp: - Roger har gjort ett mycket bra jobb som stadsdirektör och har vunnit förtroende och uppskattning i kommunen. Han har varit en viktig aktör i den utveckling som skett i kommunen de senaste åren. Jag vet att det är många med mig som tycker att det är synd att han slutar men jag respekterar förstås´ hans beslut.

Roger Johansson slutar sitt arbete under hösten och har planer på att därefter arbeta som frilansande konsult och rådgivare.

Rekryteringen av ny stadsdirektör påbörjas omgående. Om en ny stadsdirektör inte är på plats innan Roger Johansson slutar kommer Mats Carlström att förordnas som t f stadsdirektör.

För ytterligare information, kontakta Roger Johansson, tel 0708 – 51 73 17 Anders Lago, tel 0708 – 51 84 61.