Största bygglovet på 40 år: klart för över 400 nya hyresrätter i stadskärnan

Idag har stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om att bevilja bygglov for 441 nya lägenheter i direkt anslutning till det nya högskoleområdet Södertälje Science Park. Nu tas nästa stora steg i utbyggnaden av nya bostäder i den norra delen av stadskärnan.

Idag har stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om att bevilja bygglov för 441 nya lägenheter i direkt anslutning till det nya högskoleområdet Södertälje Science Park. Nu tas nästa stora steg i utbyggnaden av nya bostäder i den norra delen av stadskärnan.

Det handlar om nybyggnad av 441 lägenheter i hyresrätt på fastigheten Sländan 6, belägen vid Storgatan, Kvarnbergagatan, Astrabacken. Lägenheterna är på ett till tre rum och kök, och i projektet ingår även tre mindre butiks- eller kontorslokaler. Utöver detta är ytterligare delar av fastighetens bottenplan möjliga att utveckla för butiksytor på sikt.

– Det här är något vi har jobbat hårt för, och sannolikt är detta det största enskilda bygglovet sen 1975, säger Håkan Buller (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Därför känns det extra roligt att vi nu är klara. Bostäderna kommer att öka stadslivet i den här delen av staden. Fler boende i området innebär också en ännu mer levande stadskärna dygnet runt, vilket stärker både handel och näringsverksamhet.

Området ligger i direkt anslutning till KTH:s nya lokaler i Södertälje Science Park, som är ett samarbete mellan KTH, Scania och Astra Zeneca.

– Det finns ett stort behov av en bred variation av bostäder i Södertälje, bland annat mindre lägenheter både i och utanför stadskärnan, fortsätter Håkan Buller. Det är bra med tanke på utvecklingen av Södertälje som studentstad. Särskilt glädjande i det sammanhanget är också att kunna tillföra ett stort antal hyresrätter.

Norra delen av stadskärnan är en viktig del i utvecklingen av centrum, genom Södertälje city – i samverkan, en samverkan mellan handlare och företag i centrum, fastighetsägare i centrum och Södertälje kommun. Målet är att fler ska flytta hit, fler företagare ska etablera sig, fler ska studera här, fler ska besöka oss och fler ska göra sina vardagsinköp här.

Lägenheterna i kvarteret Sländan kommer att byggas av Magnolia AB.

Mer information:

Håkan Buller (S), ordförande i stadsbyggnadsnämnden, 08-523 06575, hakan.buller@sodertalje.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 06603, helene.p.andersson@sodertalje.se