Arkiv pressmeddelanden

Telges vd och koncernchef Stefan Hollmark slutar

2018-11-08

Stefan Hollmark har meddelat att han önskar avsluta sitt uppdrag som vd och koncernchef på Telge. Han lämnar Södertälje för att bli ny kommundirektör i Tyresö.

Koncernchef p Telge

– Stefan har under sina sju år som koncernchef lett Telgekoncernen genom stora förändringar och lyckats skapa en stabil och effektiv organisation. Han lämnar efter sig en bolagskoncern med goda ekonomiska resultat och som levererar tjänster till gagn för Södertäljeborna. Jag vill tacka Stefan för dessa år och önskar honom varmt lycka till i sin nya tjänst, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande i Södertälje och ordförande Telgekoncernens styrelse.

Stefan Hollmark har varit vd och koncernchef för Telge sedan 2011, och var innan dess bland annat verksam i ledande positioner på dotterbolagen Telge Nät, Telge Återvinning och Telge Energi.

– Jag brinner för att skapa samhällsnytta och ser fram emot att få arbeta med dessa frågor i ett bredare perspektiv än idag, säger Stefan Hollmark. Det har varit roligt och utvecklande att vara en del av Södertäljes utveckling och Södertälje kommer alltid att finnas i mitt hjärta. Jag har arbetat i olika roller på Telge under en stor del av mitt yrkesverksamma liv, och dessa erfarenheter tillsammans med mitt arbete i ledningsgruppen på Södertälje kommun, är värdefulla bidrag till mitt nya uppdrag.

– Kommundirektören är en avgörande spelare för att skapa en väl fungerande kommunal verksamhet, säger Fredrik Saweståhl (M), kommunstyrelsens ordförande i Tyresö. Vi har träffat flera väldigt duktiga kandidater och jag känner att det här valet är det rätta. Stefan Hollmark har väldigt goda meriter och en stor erfarenhet av att förändra och utveckla stora och komplexa organisationer. Jag tror att det här kommer att bli väldigt bra.

Mer information:

Boel Godner, ordförande i kommunstyrelsen (S), 08-523 068 65, boel.godner@sodertalje.se

Stefan Hollmark, koncernchef, Telge AB, 08-550 220 08, stefan.hollmark@telge.se

Helene Andersson, pressekreterare, 08-523 066 03, helene.p.andersson@sodertalje.se

Med vänliga hälsningar

Södertälje kommun

info@sodertalje.se

Kontaktcenter: 08-523 010 00

www.sodertalje.se

www.sodertalje.se/press  

www.twitter.com/sodertalje 

www.facebook.com/sodertalje