UF-vinnare i Södertälje träffade superentreprenören Hidayet Tercan

Den 17 februari 2012 utsågs Amicitia Tryck UF till årets UF-företag (Unga företagare) i Södertälje. Utöver äran vann de en lunch med superentreprenören Hidayet Tercan som också är ordförande i Entreprenörsrådet i Södertälje. Igår onsdag hämtade de ut sin vinst.

Den 17 februari 2012 utsågs Amicitia Tryck UF till årets UF-företag i Södertälje. Utöver äran vann de en lunch med superentreprenören Hidayet Tercan som också är ordförande i Entreprenörsrådet i Södertälje. Igår onsdag hämtade de ut sin vinst.

 Den 14 mars 2012 var det dags för Vicktoria Gunduz, Nehrin Uckardes, Nanci Isaac, Natalie El Chammas och Saveen Shamasha som är UF eleverna som står bakom företaget Amiticia Tryck att åka till Stockholm för att plocka ut sin vinst. Deras affärsidé är att sälja t-shirts med tryck till elever som tar studenten. "Vi vill lämna kvar ett minne av vårt företag hos de som köpt tröjorna" säger de.

Lunchen inleddes med ett kort besök på Hidayets kontor och fortsatte på en närliggande restaurang. Innan maten hann komma in till bordet var samtalet igång, Hidayet ställde frågor om företaget, hur de kom på idén, hur de tänkt kring prissättning, vilka mål de har och vilka som var de viktigaste lärdomarna hittills. Hidayet berättade också om sin bakgrund och hur hon brinner för att starta upp betydelsefulla verksamheter.

Vicktoria, Nehrin, Nanci, Natalie och Saveen turades om att svara på frågor, fick tips och råd samtidigt som de också ställde frågor till Hidayet. Samtalet kretsade kring hur de lärt sig vikten av att kunna samarbeta, att det kan vara svårt att hitta en leverantör att lita på och att avtal kan vara till stor hjälp för att undvika problem med samarbetspartners. De var trots allt överens om att det är riktigt roligt att driva UF-företag.

Vi i Drivaegetbutiken önskar Amiticia Tryck ett stort lycka till!

Mer information:

Åsa Landqvist, näringslivsutvecklare, Södertälje kommun, 08 - 523 068 95, asa.landqvist@sodertalje.se