Ny utställning firas med 1800-talskalas i dagarna tre

Ny utställning firas med 1800-talskalas i dagarna tre

Den 16 juni invigs Torekällbergets nya lekfulla utställning ”Bland folk och fä” om livet i byn Råby vid mitten av 1800-talet. Öppnandet firas med kalas den 16-18 juni. Varieté, hantverk, musik, trolleri och prova på är några av aktiviteterna.

I den nya utställningen möter besökaren Råbygårdens människor och djur år 1864, den gård som 1929 flyttades till Torekällberget. Utställningen är ett magiskt rum, likt ett tittskåp in i historien. Upplevelsen av utställningen blir bäst när barn och vuxna utforskar den tillsammans. Som formgivare och utställningsbyggare har Tor Svae anlitats.

– Det har varit roligt och lärorikt att få jobba med Tor Svae som är prisbelönt formgivare och konstnär. Han har tidigare byggt flera barnutställningar åt museer som Junibacken och Lill-Skansen, säger Kristina Svidén, intendent på Torekällberget och projektledare för utställningen.

Utställningen ”Bland folk och fä” har möjliggjorts genom Kulturrådets återstartsbidrag till kulturen. Den invigs av Eva Pedersen-Wallin (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden, fredagen den 16 juni kl. 13.00.
Plats: På Landet-området intill djurhagarna på Torekällbergets friluftsmuseum.

Om kalasdagarna

Under tre dagar, den 16-18 juni vaknar historien till liv på Torekällberget. Människorna som bodde på Råbygården år 1864 gestaltas av aktörer och kulturarvspedagoger. Ta chansen att kliva in i miljöerna och förflytta dig tillbaka i tid och rum. Det är dagar fyllda av roliga aktiviteter och underhållning för hela familjen.

Fri entré, alla entréer in till området är öppna. Öppet: den 16-18 juni kl.10.00-17.00.

Läs mer om aktiviteterna på Torekällbergets webbplats

Mer information:

Kristina Svidén, projektledare för utställningen ”Bland folk och fä”, intendent på Torekällberget, kristina.sviden@sodertalje.se, 08-523 014 34

Åsa Zazi, pressansvarig, Södertälje kommun, asa.zazi@sodertalje.se, 08-523 066 03