Nu öppnar Schenker sin nya terminal i Almnäs

Idag, 21 februari, öppnar Schenker sin nya terminal i Stockholm syd, Almnäs. Etableringen i industri- och logistikområdet Stockholm syd kommer att sysselsätta cirka 200 personer.

Att ha terminal i Södertäljeområdet har länge stått högt på önskelistan för DB Schenker.

– Den nya terminalen gör att vi kan öka servicen till våra kunder i Södertäljeområdet och norra Södermanland. Dessutom kommer vi att sysselsätta cirka 200 personer i den nya anläggningen, säger Magnus Strand, CEO för DB Schenker Cluster Sweden, Denmark, Iceland.

Industriområde under stark expansion

Den nya terminalen ligger i det växande logistikområdet Stockholm syd, Almnäs som är ett av de största företagsområdena i Stockholmsregionen med ett strategiskt läge i närheten av Svealandsbanan och stambanan, Södertälje hamn, Stockholm Skavsta airport och E4/E20. Det gamla militärområdet utvecklas till ett 1000 hektar stort logistik- och industriområde.

– Vi är väldigt glada över att Schenker har valt att expandera sin verksamhet hos oss i Södertälje. Det är positivt för vår kommun att det skapas många nya arbetstillfällen. Logistik- och industriområdet Stockholm syd är under stark expansion och flera stora företag är på väg in men DB Schenkers etablering är den första stora logistiketableringen i området. De är varmt välkomna, säger Boel Godner (S), kommunstyrelsens ordförande, Södertälje kommun.

Miljöanpassad anläggning

Den nya anläggningen är på sammanlagt 17 200 m2, vilket gör den till en av de största i Schenkers nätverk i Sverige. Anläggningen är miljöanpassad och är utrustad med solcellsanläggning och bergvärme samt laddstolpar för bilar.

Totalt kommer cirka 200 personer att vara sysselsatta när verksamheten är i full gång.