Ny logistiketablering i Almnäs, Stockholm syd

Fler företag etablerar sig i Almnäs, Stockholm syd. Logicenter har köpt mark av Södertälje kommun för att bygga en logistikanläggning till transportföretaget MTAB.

Nyss blev det klart att Ikea tecknar ett intentionsavtal med Södertälje kommun om att köpa mark i industri- och logistikområdet Almnäs, Stockholm syd. Nu är det klart att det även i norra Almnäs finns nyheter kring etableringar.

Det är logistikfastighetsaktören Logicenter som har tecknat avtal med transportföretaget MTAB tour logistics för utveckling av en logistikanläggning i Almnäs, Stockholm syd. Fastigheten kommer att omfatta en yta på 11 150 kvadratmeter och blir ett logistiklager åt MTAB:s kunder inom teater, turnerande verksamheter, tv/broadcast samt event.

Skapar 50 nya arbetstillfällen

- Vi håller hög tillväxttakt i Storstockholm och är väldigt glada att kunna öka vår närvaro i Almnäs, då området runt omkring Södertälje är en perfekt logistikhub med optimala infrastrukturförbindelser. Våra ambitioner i regionen är därför höga och vi är säkra på att MTAB:s kunder kommer få fantastiska möjligheter att växa och bedriva effektiv logistik i byggnaden, säger Victoria Ödmark, Commercial Manager Logicenters.

MTAB-gruppen kommer att etablera en kultur-HUB med ett lager för rekvisita för teater, musik och event. Byggnaden beräknas stå klar under det tredje kvartalet av 2023 och man räknar med att etableringen kommer ge 50 nya arbetstillfällen.

Läs mer om Stockholm syd.