Mobila fritidsgården

Nu finns den mobila fritidsgården i Södertälje kommun. Bussen kommer stå på olika platser i kommunen för att du som är ung ska ha en mötesplats nära dig. Där kan du låna sport-, och musikutrustning, trycka t-shirts och ta del av information kring andra fritidsaktiviteter som finns nära dig.

” Vi möter ungdomarna där de är”

Den mobila fritidsgården fungerar som en mobil mötesplats, men den  sprider även information om aktiviteter som pågår på andra platser i kommunen. 

– Med den mobila fritidsgården ger vi fler ungdomar möjlighet att ha fritidsaktiviteter i anslutning till deras närmaste livsmiljö. Vi möter helt enkelt ungdomarna där de är, säger Adel Eliasi, chef för Ung fritid, Södertälje kommun.

I sommar står den mobila fritidsgården på Stora torget i Södertälje. Den ska även besöka flera badplatser runtom i kommunen.

Idag har Södertälje fritidsgårdar i Järna, Hölö, Fornbacka, Brunnsäng, Västergård, Hovsjö och Rösberga. Den nya mobila fritidsgården blir den åttonde fritidsgården i kommunen.

Mobila fritidsgården kommer inom kort ha ett Instagramkonto med mer information och tidtabell så att du kan få reda på när den kommer till en plats i ditt område. Vi uppdaterar denna sida med information om det kontot inom kort. Håll ukik på den här sidan efter mer information!