Boka lokal och anläggning

Begränsad kontorsbemanning i sommar

Lokalbokningen är helt stängd under vecka 28–30 (10 juli - 1 aug).

Under dessa veckor hänvisar vi till idrottsplatsarbetarna som nås på 08 523 060 00 eller idrottsplatser@sodertalje.se

Från den 2 augusti gäller följande för lokalbokningen

Du når lokalbokningen på 08-523 066 00 eller via mail boka@sodertalje.se

Telefontider:
Måndag-fredag kl. 08.30 - 11.30. Ingen telefontid på tisdagar.
Bokningsförfrågningar och övriga frågor: boka@sodertalje.se

Vid problem av akuta slag, t.ex. vattenläcka i anläggningen, eller vid strul med in- och utpassering kontakta idrottsplatsvaktmästarna på 08 523 060 00. För övriga drift/ skötselfrågor maila till idrottsplatser@sodertalje.se


______

 

Information kring restriktionerna:

  • Inomhushallarna och övriga lokaler (Gillberga, Futurum) är numera stängda och öppnar åter vecka 34.

  • Vissa avvikelser gällande öppethållande under sommaren kan förekomma för Allhuset.

  • De anläggningar som är bokningsbara tillåts endast bokas för organiserad föreningsverksamhet för alla åldrar samt kommunala verksamheter.

  • Privatpersoner och företag samt externa föreningar tillåts inte boka lokaler.

  • Omklädningsrum hålls fortsatt stängda för alla (vid träningar och träningsmatcher) och får endast användas för toalettbesök och passage där inte alternativ finns.

  • Endast vid seriespelsmatcher och tävlingar är det tillåtet att använda omklädningsrum för ombyte/ dusch. Vi rekommenderar dock att man i största möjliga mån undviker detta.

 

Vill du träna i någon av kommunens idrottshallar, har du behov att ha en lokal där din förening kan ha styrelsemöte? Här hittar du information om lokaluthyrning för fritidsändamål som kommunen hyr ut.

Om du vill ansöka om en tid

Bokningsförfrågningar kan du göra dygnet runt via vår lokalbokning på webben. Där kan du söka på de objekt du är intresserad av och göra en bokningsförfrågan som handläggarna behandlar och återkommer med svar till dig. Handläggningstiden för en förfrågan är 2 arbetsdagar.

Lokalbokning på webben:

https://friweb.sodertalje.se/bokning/

När du har fått en tid i en lokal är det saker du bör ta del av

När du hyr lokal eller anläggning hos kommunen har du som hyresgäst skyldighet att ta del av kommunens hyresregler och ordningsföreskrifter. Reglerna finner du i dokumentet "Taxor och avgifter". Har du frågor om reglerna kontakta förening och anläggningsenheten.

Om du hyr klassrum eller någon annan lokal för övernattning ställs det vissa krav på dig som arrangör. Du måste bla meddela Södertörns brandförsvarsförbund om detta. All information och blanketter hittar du på brandförsvarets hemsida (se länk här brevid).

Utlämning och inlämning av nycklar

Utlämning och inlämning av nycklar sker enbart efter avtalad tid och hämtas vid receptionen i stadshuset på Nyköpingsvägen 26. Kontakta bokningshandläggarna i god tid före du behöver ha nyckeln och kom överens med dem om när du kan hämta nyckeln. Du når dem på telefon 08-523 066 00

  • Ej återlämnad nyckel debiteras med 1 500:- i avgift.
  • För passerkort och brickor tas en avgift av 50:-/st ut på faktura.
Taxor och avgifter

Taxor och avgifter beslutas av kultur- och fritidsnämnden och kommundelsnämnderna. Just nu råder taxor och avgifter för 2021. 

Söka arrangemang

Vill du söka ett arrangemang i våra anläggningar/lokaler?

Då använder du blanketten "Arrangemangsansökan" som finns här brevid). Ansökan för arrangemang för kommande år är öppen 15 November-15 December (mailas till boka@sodertalje.se).

Arrangemangs ansökningar som ej inkommit i tid bokas i mån av plats. Avbokning av tider för arrangemang ska göras senast 14 dagar innan arrangemangets start annars utgår full taxa. För frågor om arrangemangsansökan kontakta bokningshandläggarna. Här nedan på sidan under rubriken blanketter kan du klicka upp blanketten.

 

Övriga frågor

Frågor om bokningar, avbokningar och anläggningarna svaras av bokningshandläggarna via telefon på 08-523 066 00,

mån + ons-fre 08:30 – 11:30

tisdagar stängt