Aktuellt

2024-04-14 Lilltorpet fyller 30!

I år fyller Lilltorpet 30 år. Det uppmärksammar vi med en rolig nyhet till lekplatsen samt ett kalas.

2024-03-28 Nu kan du låna saker till ditt hem och fritid på Pryloteket

Nu har Pryloteket öppnat i Lunagallerian. Där kan du låna saker (prylar) till ditt hem och din fritid kostnadsfritt. Det enda som behövs är ett bibliotekskort.

2024-03-21 Bidrag till sommarlovsaktiviteter i Södertälje kommun 2024

Hej alla föreningar!  Nu är det snart dags för sommarlov och vi vill självklart ha så många roliga föreningsaktiviteter som möjligt.

2024-03-21 Medborgardagen 25 maj

Den 25 maj blir det äntligen Medborgardag igen. Senaste gången vi arrangerade en Medborgardag var 2019 så nu längtar vi extra mycket efter samtal och möten mellan medborgare, ideella krafter, blåljuspersonal, politiker, tjänstepersoner och andra som är en del av att skapa det Södertälje vi vill vara en del av. Eftersom föreningslivet är en viktig del i kommunen hoppas vi att ni vill vara med och visa vad ni gör och kanske hitta fler som vill engagera sig.

2024-03-20 Viktig information till idrottsföreningar om aktivitetsbidrag

Det har framkommit vid kontroll av de system som ska hantera aktivitetsbidrag att de gränser som styr antalet maximala aktiviteter som föreningar kan få bidrag för inte fungerat korrekt. Detta har medfört att föreningar med många aktiviteter har fått ut mer bidrag än de varit berättigade till.

2024-03-08 Anmäl att ni vill vara med på Medborgardagen senast 22 mars

Medborgardagen genomförs den 25 maj för att ge Södertäljebor möjlighet att under trevliga former få inblick i vad kommunen gör och hur den fungerar. I år blir det aktiviteter både inne i Stadshuset och i Stadsparken - underhållning, medborgardialoger, förtidsröstning  för EU-valet, föreläsningar, information, prova-på-aktiviteter, guidade vandringar och mycket mer. Vi hoppas att ni också vill vara en del av Medborgardagen.

2024-03-06 Stå upp för Södertälje

SBBK vill tillsammans med kommunen, näringslivet och idrottsrörelsen manifestera för ett tryggt och aktivt Södertälje samt stärka stadens varumärke. I Södertälje vill vi bo, arbeta och idrotta – tillsammans!

2024-03-06 Ung fritid bjuder in till samverkansforum med föreningar!

2024-02-21 Föreningsstöd för att främja valdeltagande i Europaparlamentsvalet 2024

Södertälje kommun erbjuder föreningar att vara med och arbeta för ett ökat valdeltagande i Europaparlamentsvalet 2024.

2024-02-20 Föreningsansökan påsklovsaktivitet

Föreningsansökan påsklovsaktivitet Nu är det snart dags för påsklov och vi vill självklart ha så många roliga föreningsaktiviteter som möjligt. Aktiviteterna ska vara kostnadsfria och riktade till barn och ungdomar i Södertälje kommun.