Nu kan du låna saker till ditt hem och fritid på Pryloteket

Nu har Pryloteket öppnat i Lunagallerian. Där kan du låna saker (prylar) till ditt hem och din fritid kostnadsfritt. Det enda som behövs är ett bibliotekskort.

På Pryloteket kan du låna friluftsartiklar, verktyg, sportartiklar och material till kreativ verksamhet – allt insamlat av Södertäljebor för Södertäljebor.

Pryloteket skapas av och för dig och dina grannar

Tanken är att alla som bor och arbetar i Södertälje ska skapa och använda Pryloteket tillsammans. Prylarna som lånas ut är skänkta av Södertäljebor för att andra Södertäljebor ska kunna låna dem under en kortare period. På så vis kan du och dina grannar i Södertälje hitta saker ni behöver på Pryloteket. Alla saker som går att låna på Pryloteket är second hand och utlånas i befintligt skick.Att låna i stället för att köpa nya saker är både hållbart för klimatet och för ekonomin!

 

Därför startar Pryloteket

Pryloteket är en verksamhet som först startar på prov, för att se vilket behov som finns i Södertälje av att låna saker. Ambitionen är att verksamheten ska växa och att allt fler saker ska finnas att låna, och att allt fler Södertäljebor ska använda tjänsten. 

Om Pryloteket

Pryloteket är ett samarbete mellan alla som bor och arbetar i Södertälje, Södertälje kommun, Telge Återvinning och Telge Fastigheter. Pryloteket ligger i Lunagallerian, på samma plan som Stadsbiblioteket.

Adress till Pryloteket

Lunagallerian 4
Storgatan 15

Hemsida och mer information

På biobliotekets hemsida (länk till ny sida) kan du hitta mer information om aktuella öppettider och söka efter de saker som du vill låna. 

Välkommen att låna!