Aktuellt

2024-02-20 Föreningsansökan påsklovsaktivitet

Föreningsansökan påsklovsaktivitet Nu är det snart dags för påsklov och vi vill självklart ha så många roliga föreningsaktiviteter som möjligt. Aktiviteterna ska vara kostnadsfria och riktade till barn och ungdomar i Södertälje kommun.

2024-02-16 Premiär av filmen "Mitt Verona"

Kortfilmen "Mitt Verona" utspelar sig på flera platser i Södertälje och är en samproduktion mellan El Sistema Södertälje och Livet Bitch! Scenkonst. Den 22 februari har filmen galapremiär på Estrad Södertälje Stadsscen.

Vit bakgrund med svart logga med texten fem i tolv
2023-10-31 Vem vill du nominera till årets 5i12-pris?

Känner du en person, förening eller organisation i Södertälje som står upp för människors lika värde – och som bidrar till att minska motsättningar mellan människor från olika kulturer? Nu kan du nominera en kandidat till 5i12-priset!

2023-10-27 Välkomna till en inlevelsefull familjedag i Stadshuset

Höstlov och dags för höstlovskul – Söndag 5 november anordnas en familjedag i Stadshuset med fullt fokus på inlevelse, känslighet och lek i utforskande miljöer.

2023-10-09 Lekhelger i Järna

Varmt välkomna till två helger i lekens förtrollande värld - en värld där allt är möjligt.

Rött hus med träd och gräs i förgrund
2023-09-19 "Observatoriet: Konst och liv i den kritiska zonen" – ny utställning på Södertälje konsthall

Mikrober som målar och skyddsrum i Ukraina är exempel på vad du möts av i grupputställningen på Södertälje konsthall – från och med 23 september. I utställningen medverkar tjugofem konstnärer från åtta olika länder som på olika sätt berör aspekter av vår planets ”kritiska zon”.

Arkitektbild på hus med träd i bakgrunden
2023-09-06 Kommunen tar hjälp av barn och unga för att namnge nya aktivitetshuset i Ronna

Bygget av ett nytt aktivitetshus i Ronna är igång. Aktivitetshuset, som beräknas stå klart i april 2024, blir en kreativ mötesplats för barn och unga i Södertälje. Nu ska huset namnges och uppdraget går till barn och unga i kommunen.

Bild på Eva Pedersen Wallin vid utegymmet i Badparken.
2023-08-22 Nya möjligheter för en aktiv fritid i Södertälje

Nu finns det fler anledningar att ge sig ut i Södertäljes många fritidsområden. I år har Södertälje kommun satsat på att uppdatera flera spontanidrottsytor i kommunen. Allt för att uppmuntra Södertäljeborna till en aktiv fritid. Gammal som ung ska ges möjlighet att röra på sig – oavsett vilka förutsättningar man har.

2017-09-21 Biblioteken stängda 21 september

Torsdag 21 september är alla fem biblioteken i Södertälje stängda. Det beror på att vi behöver uppgradera databassystemet. Det går inte att söka, låna om eller låna e-böcker här på webbplatsen den dagen. Du kan inte heller lämna tillbaka böcker på biblioteken då.