Söka bostad

I Södertälje kommun finns 39 000 bostäder, 70 procent i flerbostadshus och 30 procent i småhus. Ungefär hälften är hyresrätter.

Du som vill flytta till Södertälje eller byta bostad kan ta hjälp av någon av de många mäklare eller bostadsföretag som finns här.

I Södertälje finns omkring 39 000 bostäder i olika upplåtelseformer: hyres- och bostadsrättslägenheter samt villor.

Du som är intresserad av att hyra en hyrslägenhet kan ställa dig i den kommunala bostadskön hos Telge Bostäder eller söka bostad hos privata hyresvärdar på webbplatsen Hyra Bostad.

Du som funderar på att köpa en bostadsrätt eller villa kan få aktuell försäljningsstatistik hos Fastighetsmäklarinspektionen eller Svensk Mäklarstatistik

Råd och stöd om hur du söker bostad

Har du svårt att hitta någonstans att bo? Saknar du kunskap om bostadsmarknaden? Boinfo ger dig kunskap och tips om var och hur du kan leta bostad.

Varje tisdag kan du som letar bostad få vägledning, stöd och råd i Södertälje stadshus. Vi kallar det Boinfo. Där får du kunskap och inspiration kring hur du hittar ett boende.

Personal från Kontaktcenter och från socialtjänsten finns på plats för att förmedla tips och ge stöd direkt vid besöksdatorerna i entréplan.

De kan bland annat berätta om hur bostadsköer fungerar, informera om vilka krav hyresvärdar ställer, tipsa om områden där köerna är kortare och om kommuner där det är lättare att få en bostad.

De kan också tipsa dig om hur du ansöker om bostad hos privata hyresvärdar, ge dig viktig information om andrahandsmarknaden och berätta vad du ska tänka på när du annonserar om att hyra i andra hand.

Boinfo riktar sig till alla Södertäljebor. Ingen föranmälan krävs. 

TID: Tisdagar kl. 10.30-11.30

PLATS: Entrén, Södertälje stadshus

Välkommen!