Som avlösare stöttar du barn eller vuxna med funktionsnedsättning i deras hem eller i deras närmiljö utifrån hens behov och önskemål. Arbetet kan vara alltifrån 2 timmar i månaden och uppåt. Du kan ha flera uppdrag som avlösare samtidigt.

Som avlösare fungerar du som avlastning för föräldrar till barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Avlösning sker i det egna hemmet och du tar tillfälligt över omvårdnaden för personen med funktionsnedsättning. I ditt uppdrag ingår inte att ta hand om andra barn i familjen, utföra ärenden eller lämna/hämta på förskola och skola.

Vem kan bli avlösare?

Vi söker dig som har ett genuint intresse av att arbeta med människor. Du är lyhörd och lyssnar till människors behov och önskemål och är drivande och motiverande när det behövs. Du har lätt för att skapa och underhålla relationer. Självklart måste du också ha tid för uppdraget i din vardag.

För att kunna arbeta som avlösare måste du ha fyllt 18 år. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska språket i både tal och skrift. Du, barnet och familjen kommer tillsammans överens om de tillfällen du ska arbeta, högst de timmar barnet fått beviljat.

För att arbeta som avlösare kommer vi behöva ett utdrag ur belastningsregistret från polisen. Du beställer det här och tar med det till intervjun.

Ersättning

Som avlösare i hemmet har du ett uppdrag med timarvode.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om uppdraget som avlösare kan du höra av dig till Ledsagning och avlösning på telefonnummer 08-523 018 66. Du kan även mejla på ledsagningavlosning@sodertalje.se.