Det här händer inom digitala omsorgskontoret

Det händer massor av spännande saker inom omsorgskontoret när det kommer till digitalisering. Bara under det här året har inte mindre än 42 aktiviteter med direkt koppling till digital teknik och digitala medel startats. Allt genomförbart tack vare dig!

Det krävs mod att förändras och förändra. Det krävs också engagemang och driv att gå in i något nytt. Dessutom krävs det trygghet och tillit för att se förändring som det nya normala och därmed anpassa sig efter nya förutsättningar. Just dessa egenskaper har gjort att vi tagit stora kliv framåt i vår omställning av arbetssätt - och det är i görandet det sker.

Här listar vi några av aktiviteterna som genomförts eller pågår inom våra verksamheter:

Omsorgskontoret

  • En kommunövergripande digital utbildningsplattform är på gång. Vi bevakar och gör oss beredda på att vara redo när den är på plats!
  • Omvärldsbevakning tillsammans, i november kommer det en digital mässa där leverantörer presenterar produkter och tjänster som idag finns för verksamheten för personer med funktionsnedsättning och äldreomsorgen. Syftet är att fler ska känna till vad som finns för att lättare veta vad vi behöver.

Verksamheten för personer med funktionsnedsättning

  • Webbgruppen - en daglig verksamhet som driver podd och webb i syfte att få fler att känna till vad som finns och pågår i och inom Södertälje för personer med funktionsnedsättning - är på tårna och kommer att få uppdrag från digITeamet. Kanske är det du som de intervjuar i höst?

Hälso- och sjukvårsorganisationen

  • Det ska bli lättare att boka in sig på förflyttningsutbildning och för utbildare att ha koll på deltagarlistan. En e-tjänst för detta är på gång!

Vård- och omsorgsobende och verksamheten för personer med funktionsnedsättning

  • Kan vi arbeta mer förebyggande med smart teknik? Under 2022 kommer vi att utvärdera ny teknik i en pilot. 

Ordinärt boende

  • Tillsammans med flera andra aktörer i Södertälje undersöker vi om vi gemensamt kan genomföra en pilot kring digitala nycklar!

Enhetschefer

  • Vi genomför under chefsdagen en utbildning i grunderna i AI.

Vi kör på!

En grymt spännande resa vi har startat, inte sant? Det är vi tillsammans som gör skillnad. Människan först, digitalt är medel för oss att nå våra mål - med hjälp av digital teknik ska vi skapa en bättre vardag som gör det möljigt att göra verklighet av din och våra medarbetares fulla potential. Digitala verktyg bidrar till att underlätta vår vardag och vi gör det tillsammans.

Har du tankar och idéer som du vill dela med dig av? Tveka inte att kontakta oss - vi ses GÄRNA! Mejla oss på louise.gottlind@sodertalje.se.