Fest i det gröna när Tallhöjden firade 30 år

Tallhöjdens vård- och omsorgsboende firade sin 30 årsdag under onsdagen genom att öppna upp och bjuda boende och anhöriga på födelsedagsfest.

Tallhöjdens vård- och omsorgsboende slog upp portarna 1989, vackert placerad i en glänta med höga tallar och med utsikt över Södertälje kanal. Tallbacken är en levande plats med aktiviteter och samvaro, en gemenskap av boende och personal.

Pia Sjöstrand (S), ordförande i äldreomsorgsnämnden och Rana Mohabbati, resultatenhetschef, talade och lyfte båda fram att det är de boende och medarbetarna som tillsammans gör Tallhöjden till det fina boende det är. Carina Lindgren, den medarbetare som arbetat längs på vård- och omsorgsboendet höll ett bejublat tal om Tallhöjden förr och nu.

Boende och anhöriga bjöds på trevliga timmar i solskenet där det serverades kyld cider, nötter, dadlar, godis, snacks. På vägen dit fick de ta del av en utställning över Tallhöjden förr och nu eller titta i de minnesböcker med foton från de många aktiviteter och firanden som de olika boende på Tallhöjden deltagit i under 30 års verksamhet. Dagen avslutades med kaffe och födelsedagstårta.