Naturevenemang

Naturcentrum bjuder in till naturguidningar och evenemang för att visa upp Södertäljes natur och möjliggöra fina naturupplevelser. Vi vill ge dig möjligheten att inspireras, ha kul och lära dig mer om naturen. Välkommen!

Pop-up aktiviteter

Under friluftslivsåret 2021 kommer vi att ställa iordning tillfälliga pop-up aktiviteter som du kan besöka själv när det passar dig. För att hålla koll på när de kommer upp rekommenderar vi att ni följer vår facebookgrupp eller vår instagram.

Just nu - POP UP aktivitet: Spana flyttfåglar vid Lersjön (Lina naturreservat)

2 april-6 maj

Våren är här! Det vet också flyttfåglarna som nu kommer hem från sina vintervistelser på varmare breddgrader i södra Europa eller Afrika. Vid Lersjön i Lina naturreservat finns en fågelsjö och ett fågeltorn som du kan spana flyttfåglar ifrån. Vid fågeltornet startar också vår tredje POP-UP stig, en ca 2km lång promenad kring sjön i delvis kuperad terräng. Under promenaden kan lära dig lite mer om Lina naturreservat och om några av de flyttfåglar som kommer tillbaka nu under våren.

På skyltarna finns också QR-koder som du kan scanna med din mobilkamera för att lyssna på fåglarna. För att det ska fungera måste du ha en smartphone med tillgång till internet.

Rastplatser: Det står ett fikabord under fågeltornet och på två platser i närheten av sjön finns det grillplatser.

Hitta hit:

Stigen startar vid fågeltornet, ca 600m från huvudparkeringen i Lina naturreservat (skyltning finns). Huvudparkeringen ligger längs Linavägen, i närheten av ”Trädgårn Södertälje”.

Med buss stiger du av 787an vid station Linavägen och följer Linavägen ca 400m, förbi trädgårn, till huvudparkeringen som ligger på vänster sida

 

Tidigare Pop up aktiviteter

Reflexbana i Lina naturreservat

Historievandring på Slottsholmen (Täljehus)

 

Digitala evenemang

När betet har kommit igång ordentligt och kogruppen som ska hjälpa oss med naturvård i Lina naturreservat står och stampar i ladugården så kommer vi att sända vårt årliga kosläpp digitalt.

Information om aktuella evenemang kan du hitta i evenemangskalendern, här på webbsidan, på vår facebooksida ”Natur och friluftsliv i Södertälje” och instagram @naturochfriluftslivisodertalje

Vi undviker att samlas och ställer in alla fysiska evenemang.

Inga fysiska evenemang är planerade under våren för att förhindra smittspridning av coronaviruset Covid-19.

Kosläpp Lina naturreservat 9 maj 2020

Kosläppet sändes live på facebook och är här omgjort till en film med undertexter.