Naturevenemang

Pappa med barn och hund fiskar genom isen

Naturcentrum bjuder in till naturguidningar och evenemang för att visa upp Södertäljes natur och möjliggöra fina naturupplevelser. Vi vill att du får njuta, inspireras, ha kul och lära dig mer om naturen. Välkommen!

Naturguidningar och evenemang

I Naturcentrums guideprogram kan du läsa om vilka evenemang som äger rum under säsongen. Guideprogrammet kan du hämta bland annat i stadshusentrén och på Södertäljebyrån. Evenemangen kan du även hitta i evenemangskalendern. Aktuell information får du alltid på vår facebooksida ”Natur och friluftsliv i Södertälje”. 

Med anledning av den rådande situationen med coronaviruset Covid-19.

Vi följer situationen och meddelar både här på hemsidan och på våra sociala medier ifall våra evenemang är inställda eller kommer att genomföras som planerat. Vi har inga evenemang planerade i april men uppdaterar löpande om evenemangen som är planerade i maj.

Maj

9 Maj (kl. 10-13.30) - Kosläpp på Mora torp i Lina naturreservat

Kom och fira in våren med oss och korna i den vackra miljön kring Mora torp. Det finns häst & vagn, tipspromenad, naturlek och andra roliga aktiviteter för hela familjen. Eldplatser finns där du kan grilla din egen mat. Parkera vid Södertälje ridklubb eller ta bussen till "Linavägen". Vid frågor, ring Mikael Lindén 08-523 025 20.

 

Inställt! 10 Maj (start kl. 06.30) - Fågelskådningens dag

Inställt! Vid frågor, ring Mia Vävare 08-523 033 32.

 

23 Maj (kl.10-13) - Fysisk biotopvård i Moraån vid Järna

Häng på och hjälp oss på Naturcentrum att göra Moraån ännu bättre för djur och växter som trivs i och vid vatten. Vi hjälps åt att lägga i sten, grus och gamla trädstammar på en del av ån som behöver lite mer struktur för att må bra. På med jobbkläder och stövlar, ta med fika och kom ned till ån! Från busshållplats ”Skäve”: ta avfartsvägen mot Skäve Café och följ tillfällig skyltning ca 5 min längs ån. Vid frågor, ring Jonas Pettersson 08-523 041 73.

 

Under sommaren 2020 kommer höstens guideprogram med fler aktiviter. Du hittar det här på hemsidan, Södertäljebyrån, Södertälje stadhus och och vår facebooksida "Natur och friluftsliv i Södertälje".  

Hoppas vi ses på nästa evenemang eller ute i naturen!