Naturevenemang

Naturcentrum bjuder in till naturguidningar och evenemang för att visa upp Södertäljes natur och möjliggöra fina naturupplevelser. Vi vill ge dig möjligheten att inspireras, ha kul och lära dig mer om naturen. Välkommen!

Pop-up aktiviteter

Under friluftslivsåret 2021 kommer vi att ställa iordning tillfälliga pop-up aktiviteter som du kan besöka själv när det passar dig.

För att hålla koll på när de kommer upp rekommenderar vi att ni följer vår facebooksida ”Natur och friluftsliv i Södertälje” och instagram @naturochfriluftslivisodertalje

POP-UP aktivitet - Pollinerare i Yttereneby naturreservat

19/5-18/8

Bin, fjärilar och blomflugor är små men å så viktiga! De hjälper oss genom att pollinera våra blåbär och äpplen, och faktiskt det mesta av alla växter som vi äter. Ta en promenad (650m) ut till kärleksudden i vackra Yttereneby naturreservat, och lär dig mer om pollinerare på vägen. Vid kärleksudden finns eldplats där du kan slå dig ner och äta din lunch eller bara ta en paus.

Under tiden som POP-UP stigen står uppe kommer att det att gå kor i Yttereneby naturreservat. De är snälla men inte tama, kom därför ihåg att ge dem utrymme och stänga alla grindar efter dig.

Rastplatser: Det finns två grillplatser ute vid udden.

Hitta hit: Stigen startar vid parkeringen för Yttereneby naturreservat. Med buss stiger du av 784/785 vid station Ytter eneby och går ca 20 min längs en grusväg.

 

Tidigare Pop up aktiviteter

Reflexbana i Lina naturreservat

Historievandring på Slottsholmen (Täljehus)

Spana flyttfåglar vid lersjön (Lina naturreservat)

 

Digitala evenemang

Den 8 maj hade vi ett lyckat kosläpp som vi livesände på facebook. Videon kommer upp här när den är bearbetad och textad.

Vi undviker att samlas och ställer in alla fysiska evenemang.

Inga fysiska evenemang är planerade under våren för att förhindra smittspridning av coronaviruset Covid-19.

Kosläpp Lina naturreservat 8 maj 2021

Kosläppet sändes live på facebook och är här omgjort till en film med undertexter.