Sexbarnsmamman Raphaela Wells vinner en elcykel

Under hösten har kommunen genomfört medborgartävlingen ”Mitt klimatlöfte för ett hållbart Södertälje” där de tävlande skulle ge ett löfte för miljön och klimatet. Juryn har utsett sexbarnsmamman Raphaela Wells från Järna till vinnare av det enda priset, en elcykel.

Det vinnande klimatlöftet lyder ”Jag ska från och med nu bara välja att köpa allt som går ekologiskt! Och kött ska jag bara köpa viltkött! Och jag ska alltid när jag kan ta cykeln och tåg istället för bilen! Jag ska upplysa och lära alla mina sex barn att återvinna ordentligt, spara på el och vatten, och alltid välja ekologiskt! Tillsammans kan vi göra skillnad!”

 -Det här känns jättefint, jag känner mig väldigt tacksam och glad just nu. Jag har levt hela mitt liv med en medvetenhet, men jag känner att jag har slarvat lite och kanske inte tagit i lika mycket som jag kan med mina barn. Så nu känner jag att jag kan ta i ordentligt med att sprida kunskap och att lära mina barn. Jag älskar att återvinna. I varje timme som man lever så kan man välja att göra något, säger Raphaela Wells. 

Tävlingen laserades med syfte att engagera Södertäljeborna att reflektera kring vad de kan förändra i sin vardag för att minska miljö- och klimatpåverkan i sin närmiljö. Alla Södertäljebor över 15 år välkomnades att delta och över 140 tävlingsbidrag skickades in. Det vinnande bidraget utsågs av en jury bestående av ordförande för Hållbarhetsutskottet, stadsdirektören, kanslichefen och Telges hållbarhetschef, med motiveringen:

”För ett löfte kring flera aktiviteter som bidrar till en positiv påverkan på klimatet och för att sprida kunskapen vidare till nästa generation Södertäljebor.”

-Omställningen gör vi tillsammans.Det är viktigt att Södertäljeborna känner ett engagemang och en vilja att bidra i klimatarbetet. Det är verkligen roligt att vi fått ta del av så många bra idéer och löften, säger Hanna Klingborg (MP), ordförande för Hållbarhetsutskottet. 

 

Återigen, varmt grattis till Raphaela!

 

Vill du läsa mer om kommunens arbete inom hållbar utveckling? Du kan läsa mer på webbplatsen Hållbara Södertälje.