Senaste nytt

Lebi Skol IF vann Hållbarhetspriset 2023

På bilden Petra Jacob, initiativtagare till Lebi Skol-IF och Hanna Klingborg, miljöpartiet. Lebi Skoli-IF vinner kommunens hållbarhets 2023.

2024-01-31

Varje år delar Södertälje kommun ut ett hållbarhetspris. 2023 års pris går till den ideella föreningen Lebi Skol IF.

Hållbarhetspriset har delats ut sedan 2015. Syftet är att uppmärksamma och uppmuntra insatser som främjar en hållbar utveckling i vår kommun. Under eftermiddagen den 30 januari delades priset ut under Science Week på Södertälje Science Park. Prisutdelare är Hanna Klingborg (MP), ordförande hållbarhetsutskottet Södertälje kommun.

Juryn som består av Södertälje kommuns hållbarhetsutskott utser Lebi Skol IF till vinnare med motiveringen:

”Med en tydlig drivkraft och ett stort engagemang sätter årets pristagare barnens välmående i första rummet. Tack vare föreningens arbete med att skapa en trygg och inkluderande arena för idrott kan fler barn och unga få en aktiv och meningsfull fritid. Genom att utbilda unga i ledarskap och demokrati bidrar föreningen till att stärka nya generationers inflytande och delaktighet i samhället. För ett helhjärtat och inspirerande arbete inom flera hållbarhetsdimensioner går 2023 års hållbarhetspris till Lebi Skol IF.”

Petra Jacob, initiativtagare till Lebi Skol-IF var på plats och tog emot priset.

Övriga som nominerades till finalister: 

  • AMF Södertälje, Allmänna Motorföreningen Södertälje. Med nytt el-motorcykelområde vill föreningen främja en mer miljövänlig sport. Barn och unga södertäljebor erbjuds också möjlighet att prova på sporten genom att avgiftsfritt låna en elmotorcross.
  • DeVilda AB i Järna som säljer viltkött och ekologiskt närproducerat kött. DeVilda är det första svenska slakteriet som godkänts för att få utföra slakt på gården som djuren kommer från. Det innebär att längre transporter inte behövs, vilket bidrar till bättre djurvälfärd och minskade utsläpp.

Läs mer om hållbarhetspriset och de nominerade

Du hittar mer information på vår webbplats: Hållbarhetspriset