Ungdomsmottagningen

bild på ungdomsmottagningens logga

Hej och välkommen till Södertäljes ungdomsmottagning. Till oss kan du komma från 12 år tills du fyllt 23 år. Alla besök är gratis. På ungdomsmottagningen jobbar barnmorskor, kuratorer och läkare.

Hos oss kan du få hjälp med många olika saker. Du kan få stöd om du mår dåligt eller har varit med om något jobbigt. Få hjälp med mensbesvär, råd kring kroppen och din sexualitet, preventivmedel, graviditetstest, test för könssjukdomar och dagen-efter-piller. Alla på mottagningen har tystnadsplikt samt anmälningsplikt. 

Våra öppettider (dessa kan variera)

Måndag 8.00-19.00

Tisdag 8.00-16.30

Onsdag 8.00-16.30

Torsdag 8.00-16.30

Fredag 8.00-14.30

Vi finns på Lovisinsgatan 3, Hiss A plan 2, i centrala Södertälje.

Boka tid/telefontider

Drop-in till barnmorska och kurator expand_less expand_more

Avvikande Drop-in tider.

Alla skollov är det drop-in måndag-fredag 13.00-14.00.  Vi har alltid stängt röda dagar.   

Drop-in till barnmorska

Kortare besök, exempelvis test för könssjukdomar, graviditet eller förnyelse av recept. 

Måndagar 15.00- 16.30 

Onsdagar 13.00-14.00 

Torsdagar 15.00-16.00

Drop-in till kurator

Besök på cirka 15 minuter för dig som vill prova på att prata med en kurator, vill boka en tid, undrar om ungdomsmottagningen är rätt ställe för dig eller behöver rådgivning i en fråga.

Onsdagar 13.00-14.00 

Boka tid/telefontider expand_less expand_more

Barnmorska

Telefontid helgfria vardagar klockan 11.00 - 12.00

Telefonnummer: 08-123 407 60

Med appen Alltid Öppet kan du boka tid, videomöte eller chatta med barnmorska. 

Kurator

Via e-tjänst kan du boka tid hos kurator

Du kan också ringa till barnmorska under telefontid på numret ovan för att be att få komma i kontakt med en kurator. 

 

Vilken hjälp kan du få av en barnmorska? expand_less expand_more

Du kan vända dig till en barmorska med dina frågor om mens, råd kring kroppen och din sexualitet, preventivmedel, graviditetstest, test för könssjukdomar och dagen-efter-piller. Vid provtagning för könssjukdomar måste det gått minst tio dagar efter misstänkt smittotillfälle. Det går också att träffa läkare på ungdomsmottagningen och du kan alltid hämta gratis kondomer.  

Vilken hjälp kan du få av en kurator? expand_less expand_more

Du kan vända dig till en kurator med dina frågor om livet, mående, stress, nedstämdhet, sex, relationer, identitet eller något helt annat. Det finns inga frågor som är för små, stora eller konstiga att prata med kuratorn om.

För dig som fyllt 23 år expand_less expand_more

Om du fyllt 23 år kan du vända dig till en vårdcentral, specialistmottagningen för sexuell hälsa eller en barnmorskemottagning för testning och behandling av könssjukdomar. På vårcentralen kan du även boka tid till kurator eller psykolog för frågor om psykisk hälsa. 

All testning är gratis.  Adresser till mottagningar hittar du på 1177.se, Vårdguiden.

Om du behöver hjälp akut expand_less expand_more

Under 18 år

Över 18 år: 

Kurator på ungdomsmottagningen kan hjälpa dig över 18 år att skicka remiss till ANOVA- könsutredningsenhet på Karolinska sjukhuset. Vårdcentralen kan också skicka remiss dit. Är du under 18 år kontaktar du och dina vårdnadshavare BUP för remiss till KID- teamet - könsutredningsenhet för barn och ungdom.

Om tystnadsplikt och anmälningsplikt expand_less expand_more

Tystnadsplikt

Alla som arbetar på ungdomsmottagningen tystnadsplikt. Det betyder att ingen kan få information om ditt besök eller det vi pratar om. Du bestämmer själv om du vill att vi ska berätta för någon vad du berättat för oss. Tystnadsplikten gäller dock inte om någon har det så svårt att anmälningsplikten börjar gälla.

Anmälningsplikt

Anmälningsplikten betyder att vi har skyldighet att anmäla till socialtjänsten vid misstanke att ett barn (alla under 18 år) far illa och har det svårt. En anmälan till socialtjänsten innebär att en socialsekreterare gör en bedömning om de behöver gå in och hjälpa familjen och/eller barnet på något sätt. Du kan fråga oss om du vill veta mer.