Program för åk 7 - 9

Programutbud för åk 7–9. Bokning av program sker via webbokningen under en begränsad tid inför varje termin, se menyn - Boka program här.

Bokningen för hösten 2024 är öppen 6 maj - 25 augusti.

Program för åk 7 - 9

Dimridåer & Villospår med Christina T. Dansproduktion - på Estrad för åk 7-9 expand_less expand_more

Dimridåer & Villospår 

En spännande, humoristisk, manipulativ och lite galen publikinteraktiv föreställning inspirerad av fenomen som desinformation och konspiraktionsteorier.

Den vindlar längs krokiga tankebanor utifrån: Vad är fakta och vad är åsikt? Hur ska vi kunna veta skillnaden?

Fem dansare lockar, luras, påverkar och påverkas i högt tempo med oväntade svängar. Under den spännande färden skapar den drivande musiken tillsammans med mångtydiga bildvärldar reella och alternativa verkligheter. Lockande, märkliga och lite luriga.

Trailer: Dimridåer & villospår

Lärarhandledning: Dimridåer & Villospår

Produktion: Christina Tingskog Relativ Dansproduktion
Målgrupp: åk 7-6
Publikantal: max 120
Speltid: 55 minuter 
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshuset 

Datum & tid
Tisdag 10 september kl.12.30

Scrapper - en brittisk film - på Estrad för åk 6-7 expand_less expand_more

Scrapper

Trots att hon bara är tolv år klarar Georgie sig helt själv genom att sno cyklar med sin bäste vän Ali. Hemma i lägenheten bygger hon en hemlig värld, med spindlarna som enda sällskap.

Efter att hennes mamma gått bort i cancer och pappan passat på att sticka iväg, har Georgie blivit något av en expert på att manipulera alla vuxna som ständigt dyker upp och stör. När pappan plötsligt kommer tillbaka försöker hon köra samma tricks med honom, men det visar sig att de har mer gemensamt än bara sitt DNA.

Regissören Charlotte Regan målar en färgstark bild av ett barn som är allt annat än maktlöst och rådlöst. Berättelsen ställer på ett humoristiskt och ömsint sätt frågor om rollerna barn och vuxen, om kärleken mellan barn och förälder och om ensamhetens hjälplöshet

Filmen har engelskt tal och textad på svenska.

Trailer: Scrapper

Filmhandledning: Scrapper   

Målgrupp: åk 6-7
Publikantal: max 250
Speltid: 84 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset

Datum & tid
Tisdag 15 oktober kl.12.30

Juniors - en fransk film - på Estrad för åk 8-9 expand_less expand_more

Juniors

Av misstag rakar Patrick av Jordans hår. Jordans nyrakade huvud får hans spelcommunity att tro att han har cancer och små donationer rasslar in på hans konto.

När Playstationkonsolen går sönder gör Jordan och Patrick upp en plan för att ha råd med en ny – och i en video vädjar Jordan om donationer till en påhittad cancerbehandling. Lögnen går snabbt överstyr och konsekvenserna blir större än någon kunnat ana. En dramatisk och humoristisk filmpärla om vänskap, orsak och verkan.

Filmen är textad på svenska.

Trailer: Juniors (engelsk undertext)

Filmhandledning: Juniors

Målgrupp: åk 8-9
Publikantal: max 200
Speltid: 95 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 

Datum & tid:
Tisdag 8 oktober kl.12.30

Kristin Amparo med band - på Estrad för åk 7-9 expand_less expand_more

Kristin Amparo med band

Sångerskan Kristin Amparo har med sitt uttryck och sin fantastiska röst i många år trollbundit både svensk och internationell publik i olika musikaliska sammanhang och band. Tillsammans med väletablerade jazzpianisten Carl Bagge och hans trio utforskar hon nu gränserna mellan jazz, blues och soulmusik.

Med ett lyhört och intimt samspel möter bandet sin publik och tar med dem på en musikalisk resa som bjuder på såväl evergreens ur jazzhistorien som egna kompositioner.

Medverkande musiker: Kristin Amparo, Carl Bagge, Martin Höper och Chris Montgomery.

Trailer: Kristin Amparo

Produktion: Kristin Amparo
Målgrupp: åk 7-9
Publikantal: max 300
Speltid: 60 minuter  
Spelplats: Estrad, Södertälje stadshuset 

Datum & tid
Onsdag 23 oktober kl.13.00

Information om - Skolprogram på Konserthuset i Stockholm expand_less expand_more

Skolprogram på Konserthuset i Stockholm

Grunden i Konserthusets verksamhet för skolor är de återkommande skolkonsertveckorna, som varje säsong erbjuds olika åldersgrupper. Den här verksamheten har, tillsammans med familjekonserterna, varit igång ända sedan 1917!

Skolkonserterna erbjuds helt utan kostnad.

För förskoleklasser och lågstadieklasser finns konserter med Kungliga Filharmonikerna. För förskolan, mellanstadiet, högstadiet och ibland gymnasiet görs särskilda satsningar – ibland med Kungliga Filharmonikerna och ibland med andra medverkande. 

På visningar får eleverna lära sig mer om hur en symfoniorkester fungerar och vilka instrument som ingår. Lite äldre elever erbjuds studiebesök och kan få vara med när Kungliga Filharmonikerna repeterar. I samarbete med Region Stockholm arrangeras det även inspirationsdagar som ger lärare vägledning om hur musik kan användas i undervisningen.

 

Läs mer och BOKA era platser på: För skolor - Konserthuset i Stockholm

Spelplats: Konserthuset i Stockholm
Skolkonserterna erbjuds helt utan kostnad.

Tala film – Tala liv: En digital lärarfortbildning i att leda filmsamtal expand_less expand_more

Tala film – Tala liv: En digital lärarfortbildning i att leda filmsamtal

Hur kan lärare och pedagoger arbeta med att bearbeta elevernas upplevelser och reflektioner efter en filmvisning? Vilka metoder finns för att leda ett filmsamtal med barn och unga? Och hur kan vi koppla detta till aktuella filmer som ses på skolbio eller i klassrummet? 

Under hösten erbjuder filmkonsulenterna i Region Stockholm en kostnadsfri digital fortbildning i att leda filmsamtal utifrån metoden ”Tala film- Tala liv UNG”. Fortbildningen riktar sig till dig som är lärare eller pedagog, för elever i mellanstadiet eller högstadiet, du som bokat dina elever på skolbio under hösten eller du som är intresserade av att fördjupa dig i filmsamtal.

Du får en presentation av den filmhandledning som finns till förfogande och konkreta exempel på hur du kan arbeta med metoden kopplat till aktuella filmer. Genom praktiska övningar får du själv prova metoden, applicera den på olika filmklipp och därigenom få de verktyg som behövs för att själv leda filmsamtal med dina elever. 

Hur gör jag för att anmäla intresse?
Du anmäler intresse genom att fylla i formuläret via länken nedan. I intresseanmälan fyller du i vilket datum och tillfälle av förslagen nedan du önskar delta. 

Efter du anmält intresse återkommer vi med mer information och bekräftelse av din plats. 

Onsdag den 14 augusti, kl. 10.00-11.30

Torsdag den 10 oktober, kl. 15.00-16.30

Måndag den 28 oktober, kl. 13.00-14.30

Till intresseanmälan!

Mer information och kontakt:
E-post: filmkonsulenterna.kultur@regionstockholm.se 

Kursinformation (PDF)