Skolbio för F - åk 9

Skolbioprogram för F–åk 9. Bokning av program sker via webbokningen under en begränsad tid inför varje termin, se menyn - Boka program här.

Bokningen för hösten 2024 är öppen 6 maj - 25 augusti.

Skolbio för F - åk 9

Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr - en svensk film - på Estrad för F-åk 3 expand_less expand_more

Kalle Stropp och Grodan Boll på svindlande äventyr

Låt en ny generation upptäcka de älskade figurerna Kalle Stropp och Grodan Boll! Filmen baseras på skaparen Thomas Funcks manus.

I denna saga samlar de vännerna Räven, papegojan Ragatha, och uppfinnaren Plåt-Niklas, för att hjälpa det utsatta kottefolket i skogen vars hem hotas då skurkaktiga affärsmän vill förstöra såväl natur som kultur för egen vinning.

Filmen är animerad och har svenskt tal.

Trailer: Kalle Stropp och Grodan på svindlande äventyr

Filmhandledning: Kalle Stropp och Grodan på svindlande äventyr

Målgrupp: förskoleklass-åk 1
Publikantal: max 300
Speltid: 83 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 

Datum & tid:
Tisdag 8 oktober kl.09.15
Tisdag 15 oktober kl.09.15

Lars är LOL - en norsk film - på Estrad för åk 4-6 expand_less expand_more

Lars är LOL

Amanda har sett fram emot att börja sexan och att få bli fadder till en gullig förstaklassare. När hon istället får ansvar för Lars, som är ny i klassen och har Downs syndrom, blir allt svårt.

Kan hon bli kompis med Lars, som är rolig och annorlunda? Vad kommer kompisarna säga? Amanda faller för grupptrycket, och plötsligt har hon svikit både Lars och sig själv. Hur kan hon göra allt bra igen, och visa Lars att hon visst är hans vän, och ingen mobbare?

Filmen har norskt tal och textad på svenska.

Trailer: Lars är LOL

Filmhandledning: Lars är LOL   

Målgrupp: åk 4-6
Publikantal: max 250
Speltid: 90 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset

Datum & tid
Tisdag 22 oktober kl.09.15
Tisdag 22 oktober kl.12.30

Scrapper - en brittisk film - på Estrad för åk 6-7 expand_less expand_more

Scrapper

Trots att hon bara är tolv år klarar Georgie sig helt själv genom att sno cyklar med sin bäste vän Ali. Hemma i lägenheten bygger hon en hemlig värld, med spindlarna som enda sällskap.

Efter att hennes mamma gått bort i cancer och pappan passat på att sticka iväg, har Georgie blivit något av en expert på att manipulera alla vuxna som ständigt dyker upp och stör. När pappan plötsligt kommer tillbaka försöker hon köra samma tricks med honom, men det visar sig att de har mer gemensamt än bara sitt DNA.

Regissören Charlotte Regan målar en färgstark bild av ett barn som är allt annat än maktlöst och rådlöst. Berättelsen ställer på ett humoristiskt och ömsint sätt frågor om rollerna barn och vuxen, om kärleken mellan barn och förälder och om ensamhetens hjälplöshet

Filmen har engelskt tal och textad på svenska.

Trailer: Scrapper

Filmhandledning: Scrapper  

Målgrupp: åk 6-7
Publikantal: max 250
Speltid: 84 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset

Datum & tid
Tisdag 15 oktober kl.12.30

Juniors - en fransk film - på Estrad för åk 8-9 expand_less expand_more

Juniors 

Av misstag rakar Patrick av Jordans hår. Jordans nyrakade huvud får hans spelcommunity att tro att han har cancer och små donationer rasslar in på hans konto.

När Playstationkonsolen går sönder gör Jordan och Patrick upp en plan för att ha råd med en ny – och i en video vädjar Jordan om donationer till en påhittad cancerbehandling. Lögnen går snabbt överstyr och konsekvenserna blir större än någon kunnat ana. En dramatisk och humoristisk filmpärla om vänskap, orsak och verkan.

Filmen är textad på svenska.

Trailer: Juniors (engelsk undertext)

Filmhandledning: Juniors

Målgrupp: åk 8-9
Publikantal: max 200
Speltid: 95 minuter 
Spelplats: Estrad, Stadshuset 

Datum & tid:
Tisdag 8 oktober kl.12.30

Tala film – Tala liv: En digital lärarfortbildning i att leda filmsamtal expand_less expand_more

Tala film – Tala liv: En digital lärarfortbildning i att leda filmsamtal

Hur kan lärare och pedagoger arbeta med att bearbeta elevernas upplevelser och reflektioner efter en filmvisning? Vilka metoder finns för att leda ett filmsamtal med barn och unga? Och hur kan vi koppla detta till aktuella filmer som ses på skolbio eller i klassrummet? 

Under hösten erbjuder filmkonsulenterna i Region Stockholm en kostnadsfri digital fortbildning i att leda filmsamtal utifrån metoden ”Tala film- Tala liv UNG”. Fortbildningen riktar sig till dig som är lärare eller pedagog, för elever i mellanstadiet eller högstadiet, du som bokat dina elever på skolbio under hösten eller du som är intresserade av att fördjupa dig i filmsamtal.

Du får en presentation av den filmhandledning som finns till förfogande och konkreta exempel på hur du kan arbeta med metoden kopplat till aktuella filmer. Genom praktiska övningar får du själv prova metoden, applicera den på olika filmklipp och därigenom få de verktyg som behövs för att själv leda filmsamtal med dina elever. 

Hur gör jag för att anmäla intresse?
Du anmäler intresse genom att fylla i formuläret via länken nedan. I intresseanmälan fyller du i vilket datum och tillfälle av förslagen nedan du önskar delta. 

Efter du anmält intresse återkommer vi med mer information och bekräftelse av din plats. 

Onsdag den 14 augusti, kl. 10.00-11.30

Torsdag den 10 oktober, kl. 15.00-16.30

Måndag den 28 oktober, kl. 13.00-14.30

Till intresseanmälan!

Mer information och kontakt:
E-post: filmkonsulenterna.kultur@regionstockholm.se 

Kursinformation (PDF)