Se och göra i Järna

Det finns ett gott utbud på aktiviteter i Järna. Här hittar du en golfklubb, ett par naturreservat och en fritidsgård. Nöjesutbudet är också brett med Kulturhuset i Ytterjärna och Urban Company.

Nöje

Urban Company har förlagt sin verksamhet till Gula Villan i Järna bara fem minuter från centrum och pendeltåget. Här repeterar teater- och musikgruppen men man vill också skapa ett kulturhus för Järnaborna med flera olika kurser och evenemang.
Kulturhuset i Ytterjärna har ett högklassigt och varierat program med musik, dans, teater, film och konst. Man arrangerar också konferenser, seminarier och föredragsserier.
Järna bibliotek ligger på storgatan. Där kan du låna böcker, läsa dagstidningar och tidskrifter, studera eller släktforska. Du kan också surfa gratis på Internet.

Järna fritidsgård

Järna fritidsgård ligger på Enevägen 6 och är till för dig som är 12 - 18 år. När skolorna slutar flyttar ungdomsverksamheten till Parken i Järna. Där har fritidsgården ett café som drivs av feriearbetande ungdomar och personalen på fritidsgården.
Fritidsgården har sedan augusti 2002 anordnat en musikfestival på Futurum i Järna riktad till ungdomar. Festivalen har återkommit varje vår/sommar.

Idrott

För dig som gillar golf så finns Kallfors golfklubb. 
Ljungbackens IP är en anläggning för fotboll och friidrott. Hette tidigare Järna IP. Här finns även ishall. I Järna finns också en ridklubb.

Friluftsliv

I nära anslutning till Järna ligger flera naturreservat. Bland annat Farstanäs naturreservat som också är en välbesökt badplats och camping under sommaren.

Ansvarigt kontor: Kultur- och fritidskontoret